Riina Mattila

 Riina Mattila Lataa painokelpoinen kuva

Rovaniemi

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Rovaniemeläinen kirjailija, sateenkaari-ihminen ja traumaselviytyjä, joka puhuu vaikeista asioista avoimesti ja lempeästi.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen Rovaniemellä asuva kirjailija, jonka tuotanto käsittelee henkilökohtaisia aiheita. Kirjailijapolkuni alkoi WSOY:n Tuhat ja yksi tarinaa-nuoruudesta kirjoituskilpailusta, jossa muunsukupuolisuutta käsittelevä esikoisteokseni sijoittui toiseksi.

Olen avoin erilaisille tilaisuuksille ja puhun mielelläni aiheista, jotka ovat minulle tärkeitä. Olen esiintynyt esimerkiksi kirjastoissa, kouluilla, kirjamessuilla,  pride-tapahtumissa sekä yksityistilaisuuksissa.

Mitä teen vierailulla?

Esiintymisteni kantavia teemoja ovat identiteettikysymykset, sateenkaariteemat sekä mielenterveyteen liittyvät asiat. Vaikka käsittelen kirjoissani raskaita aiheita (seksuaali- ja sukupuoli-identiteettiä, omaa traumahistoriaani sekä ystäväni itsemurhaa), pyrin kuitenkin luomaan turvallisen ilmapiirin keskustelulle. Olen identiteetistäni sekä henkilöhistoriastani erittäin avoin, ja puhun mielelläni asioista, jotka koen tärkeiksi. Pyrin toimimaan kannustavana esimerkkinä ihmisille, jotka ovat kenties kokeneet jotain samaa. Vierailuillani olen saanut hyvää palautetta siitä, että olen suorasanainen ja aito. Aitous onkin seikka, jota pyrin vaalimaan ja pitämään vierailuilla mukana.

Mieluisimpia esiintymistilanteita minulle ovat vuorovaikutteiset tilaisuudet.

Tuotanto

Järistyksiä, 2018, WSOY

Eloonjäämisoppi, 2019, Kosmos

Silmät avatessa on edelleen pimeää, 2021, WSOY