Marjo Mäenpää

 Marjo Mäenpää Lataa painokelpoinen kuva

© Jetro Stavén

Vantaa

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kehitysyhteistyön ammattilainen, joka vie kuulijat Afrikan eri maihin sekä kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun ydinkysymysten äärelle.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen toiminut kehitysyhteistyötehtävissä yli vuosikymmenen ajan muun muassa Kongossa, Somaliassa ja Keski-Afrikan tasavallassa sekä YK:n järjestöissä Intiassa ja Senegalissa. Olen yksi harvoista suomalaisista, jotka ovat asuneet levottomassa Itä-Kongossa. Työskentelee tällä hetkellä opetushallituksessa opetusalan kehitysyhteistyön parissa. Helmikuussa 2023 ilmestynyt kirjani Tulivuorikaupunki Kongossa kertoo elämästäni luonnonkauniissa ja vastakohtien täyteisessä Goman kaupungissa Afrikan suurten järvien alueella. Halusin kirjoittaa kokemuksistani avustustyössä, koska minua on pitkään vaivannut kehitysavusta käytävä keskustelu, joka keskittyy lähinnä budjettileikkauksiin ja siihen, menevätkö rahat kehitysavussa hukkaan. On perusteltua keskustella laajemmin, mikä kehitysyhteistyössä on hyvää, ja nostaa myös avoimesti esille sen haasteita ja ongelmakohtia. Työssäni olen pitänyt lukuisia koulutuksia ja työpajoja.

Mitä teen vierailulla?

Oman kirjani lisäksi puhun mielelläni myös yleisemmin kehitysyhteistyöstä ja humanitaarisesta avusta sekä erityisesti koulutuksen tärkeydestä kehitysyhteistyössä. Koska olen asunut Kongossa ja Keski-Afrikan tasavallassa, voin puhua näiden maiden arkitodellisuudesta innostavalla ja omakohtaisella tyylillä. Pystyn mukauttamaan esityksiä eri ikäryhmille sopiviksi.

Tuotanto

Tulivuorikaupunki Kongossa - Avustustyötä Afrikan sydämessä,2023, Bazar Kustannus