Elena Mady

 Elena Mady

© Elena Mady

Helsinki

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen Elena Mady, ja minulta julkaistiin hiljattain toinen täyspitkä fantasiakirja, joka sopii niin nuorille kuin aikuisillekin lukijoille, ääneen tai hiljaa itsekseen luettavaksi. Ella Aura ja kolmastoista haltia (WSOY) kertoo keijun ja tontun jälkeläisen, keitutyttö Ellan ja tavallisen ihmispoika Tomin tähän päivään sijoitetun tarinan. Kirjassa ihmiskunnan ja luonnon kohtalot nivoutuvat yhteen ja keitut avainlapsineen yrittävät estää ennalta ihmisen aiheuttamia ympäristökatastrofeja keinoin, jotka ovat oikeastikin mahdollisia. Kirja on itsenäinen jatko-osa Ellan ja Tomin tarinan aloitusosaan Ella Auran tuomiopäiväkirja (WSOY 2011). Moniosaisen seikkailun kolmas osa ilmestyy 2013.

Ella Aura– sarjan kirjoittaminen on ollut seikkailu. Olen kivunnut öljytankkerin kannelle ja konehuoneeseen, jotta öljyonnettomuusosio tuoksuisi sopivan suolaiselta, faktani olisivat oikein ja korvissa soisi moottorin mahtava möly. Olen tutkinut luontoa Kilpisjärven Biologisella asemalla tehdäkseni oikeutta Lapin piparminttuilmalle ja lakritsinmustille tunturikoivuille, matkannut Solovetskin saarelle keskelle Vienanmerta hämmentyäkseni ihmisen pahuudesta ja sankarillisuudesta, haastatellut valheenpaljastuseksperttiä ja rikoskomisariota päästäkseni totuuteen mikroilmeistä ja sosiopatiasta sekä keskustellut ilmastonmuutoksesta professorin kanssa ymmärtääkseni metaanivarantojen vaarat ja löytääkseni toivolle perustelut. Totuus muokkaa tarinoitani, ei päinvastoin.

Kirjoittamisen lisäksi olen esiintynyt mm. Euroviisuissa (esitin kappaleen ”An Actress”), ja olen myös laulanut solistina Bomfunk MC’s Hypnotic-, Daruden ”Next to You” ja Cristal Snown ”Scarred” –kappaleissa, jotka myös sävelsin ja sanoitin. Musiikki soi kirjasarjassanikin, sillä päähenkilö Ella laulaa ja tekee lauluja, jotka olen tuottanut yhdessä Samuli Laihon kanssa. Kirjan kappaleet voi kuunnella kirjan nettisivuilla lue.wsoy.fi/ellaaura.

Kaikki, mitä tahdon sanoa, ei siis mahdu vain lauluihin, mutta sanoitan ja sävellän mielelläni edelleen. Kiire on silloin tällöin este, sillä kirjoitan kirjani suomen lisäksi englanniksi, joka on toinen äidinkieleni.

Toivottavasti tapaamme. Siihen asti, mukavia lukuhetkiä keitujeni parissa. Lukekaa ja tehkää kirjoistani omanne, ja nähkää sielunne silmin kuvia, joita ei näe kukaan muu.

Mitä teen vierailulla?

Kerron kirjoistani, tiestäni kirjailijaksi ja elämästä ja luonnosta jatkuvan inspiraation lähteenä. Muokkaan aina esityksen yleisöä kiinnostavaksi ja kullekin ikäryhmälle sopivaksi. Pidän vuorovaikutuksesta yleisön kanssa, kannustan kyselemään ja osallistumaan. Koska kirjoissani on myös musiikkia, esitän yleensä yhden kirjan lauluista tilaisuuden lopussa, sillä se kuljettaa myös ne kuulijat maailmaani, jotka eivät vielä ole lukeneet kirjojani. Myös useampian laulujen ja niihin kuuluvien tarinoiden yhdistelmä on mahdollinen.

Voin myös luennoida kirjoittamisesta, kääntämisestä, viestinnästä, kirjailijaksi kasvamisesta ja siihen liittyvästä vuorovaikutuksesta, palautteen vastaanottamisen tärkeydestä ja oikeanlaisesta joustavuudesta sekä haasteista, joita luovaa työtä tekevät taiteilijat joutuvat kohtaamaan. Inspiraatiopula tai luomisen tuska eivät ole minua vaivanneet kirjailijana, säveltäjänä eikä sanoittajana, joten voin paljastaa kiinnostuneille, miksi näin on.

Olen myös copywriter, esiintymisvalmentaja (valmensin mm. Jaana Pelkosen ja Mikko Leppilammen heidän kansainväliseen Euroviisukoitokseensa) ja tehokkaan kommunikoinnin kouluttaja, ja olen pitänyt aiheesta seminaareja useissa suuryrityksissä. Kaksikielisenä voin pitää esitykset/seminaarit englanniksi tai suomeksi.


I write my books in English and in Finnish, so I am happy talk about my books, my original characters the felves (the offspring of elves and fairies), and my experiences as an author in English, as well. I can also talk about what it is like to be a bilingual author with an international background, and how that has affected my work.

Tuotanto

Ella Aura ja kolmastoista haltia, WSOY 2012, Ella Aura and the Thirteenth Guardian
Ella Auran tuomiopäiväkirja, WSOY 2011, Ella Aura's Doomsday Diary

Muut kategoriat:
Laulun ja musiikin mukaan tuominen kirjan maailmaan
Fantasiakirjat
Cross-over kirjat, eli kirjat jotka sopivat sekä nuorille että aikuisille