Monika
Luukkonen

 Monika Luukkonen Lataa painokelpoinen kuva

© Petteri Löppönen

Oulu

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Erikoisosaamistani on buddhalaisuus, meditaatio ja erilaiset rauhoittavat idän harjoitteet sekä Japani (kulttuuri ja yhteiskunta). Kirjassani Buddhan hipaisu (Atena, 2020) kerron buddhalaisuuden perusopeista, meditaatiosta ja monista Japanista alkunsa olevista mieltä rauhoittavista harjoitteista kuten shinrin yoku (metsäterapia), kalligrafia, buddhan kuvien maalaus ja sumie-maalaus.

Olen itse asunut Japanissa pariin otteeseen ja tehnyt yhteistyötä Japanin markkinan ja japanilaisten kanssa vuodesta 1998 alkaen. Olen kirjoittanut Japaniin tähän mennessä kolme tietokirjaa suomalaisesta elämästä ja yhteiskunnasta ja luennoin myös Suomessa vieraileville japanilaisille ryhmille suomalaista elämästä.

Mitä teen vierailulla?

Vierailen mielellään kirjailijavieraana esim. kirjastoissa, lukupiireissä tai kouluissa ja kerron Buddhan hipaisu -teoksesta. Puhun mielellään buddhalaisuudesta ja idän harjoitteista, kerron vinkkejä meditaation kanssa alkuun pääsemiseksi ja voin kertoa miten oma kiinnostukseni Japania, buddhalaisia harjoitteita ja meditaatiota kohtaa alkoi ja mitä hyötyä siitä olen kokenut olevan omassa arkisessa elämässäni. Buddhalaiset harjoitteet ja opit sopivat erittäin hyvin meidän länsimaisen elämämme haastaviin arkisiin tilanteisiin esim. työstressin lieventämiseen, parisuhdeongelmien tai lasten kasvatuksen haasteisiin, sairastumiseen ja jopa yksinäisyyteen.

Voi pitää myös helppoja meditaatioharjoituksia.

Olen osallistunut työpajoihin puhujana myös etänä Skypellä ja voin näin esimerkiksi alustaa lukupiirien tai yhdistyksien tapaamisia tai työpajoja.

Voin pitää myös asiantuntijaluentoja siitä miten toimia esim. liike-elämässä japanilaisten kanssa.

Tuotanto

Buddhan hipaisu-Harjoituksia hereilläoloon, Atena 2020