Monika Luukkonen

 Monika Luukkonen Lataa painokelpoinen kuva

Oulu

Kirjailijavierailut
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Tämän hetken voimaa buddhalaisuudesta

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Erikoisosaamistani on buddhalaisuus, meditaatio ja erilaiset rauhoittavat idän harjoitteet sekä Japanin kulttuuri ja yhteiskunta. Kirjassani ”Buddhan hipaisu” (Atena, 2020) kerron buddhalaisuuden perusopeista, meditaatiosta ja monista Japanista alkunsa olevista mieltä rauhoittavista ja hiukan meditatiivisista harjoitteista kuten shinrin yoku (metsäterapia), kalligrafia, buddhan kuvien maalaus ja sumie-maalaus.

Olen itse asunut Japanissa kaksi kertaa ja tehnyt yhteistyötä Japanin markkinan ja japanilaisten kanssa vuodesta 1998 alkaen. Olen kirjoittanut Japaniin tähän mennessä kolme tietokirjaa suomalaisesta elämästä ja yhteiskunnasta ja luennoin myös suomalaista elämästä Suomessa vieraileville japanilaisille ryhmille sekä etänä Japaniin.

Luen myös paljon tietokirjoja (esim. buddhalaisuus ja kirjoittaminen) ja kaunokirjallisuutta (myös lasten ja nuorten kirjoja) sekä englanniksi ja suomeksi. Voin myös tarjota kirjavinkkausta kouluille.

Mitä teen vierailulla?

Vierailen mielellään kirjailijavieraana esim. kirjastoissa, lukupiireissä tai kouluissa ja kerron Buddhan hipaisu -teoksesta. Puhun mielellään buddhalaisuudesta ja idän harjoitteista, kerron vinkkejä meditaation kanssa alkuun pääsemiseksi ja voin kertoa miten oma kiinnostukseni Japania, buddhalaisia harjoitteita ja meditaatiota kohtaa alkoi ja mitä hyötyä siitä olen kokenut olevan omassa arkisessa elämässäni. Buddhalaiset harjoitteet ja opit sopivat erittäin hyvin meidän länsimaisen elämämme haastaviin arkisiin tilanteisiin esim. työstressin lieventämiseen, parisuhdeongelmien tai lasten kasvatuksen haasteisiin, sairastumiseen ja jopa yksinäisyyteen.

Voin pitää myös lyhyitä työpajoja oman elämän mielekkyyden tutkimisesta, sopivien mielenharjoitteiden löytämiseksi omaan elämään ja pitää lyhyitä meditaatioharjoituksia.

Olen osallistunut työpajoihin puhujana myös etänä Skypellä ja voin näin esimerkiksi alustaa lukupiirien tai yhdistyksien tapaamisia tai työpajoja.

Voin pitää myös asiantuntijaluentoja siitä miten toimia esim. liike-elämässä japanilaisten kanssa.

Tuotanto

Monika Luukkonen, Buddhan hipaisu, Atena, 2020