Mari Luoma

 Mari Luoma

© Kieran Sheehan

Hampuri, Saksa

Kirjailijavierailut
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kuvittaja ja sarjakuvantekijä joka on erikoistunut lastenkirjallisuuteen työssään. Puhun ja juttelen mielelläni kaikesta alaan liittyvästä.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Alkuopetus , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Olen lastenkirjoihin erikoistunut kuvittaja, joka asuu Hampurissa. Koulutukseltani olen medianomi ja olen toiminut täyspäiväisesti kuvittajana vuodesta 2020 lähtien. Työkokemusta minulta löytyy myös peli- ja animaatioalalta.

Lastenkirjojen lisäksi teen sarjakuvia, hahmosuunnittelua ja opetan satunnaisesti etänä Helsingin työväenopistossa mm. digitaalista piirtämistä. WSOY julkaisee tällä hetkellä omaa sarjakuvaani Romeo & Hirviöt ja kuvitan useita lastenkirjasarjoja, esimerkiksi Timo Parvelan Melkein mahdotonta tehtävää (WSOY), Roope Lipastin Aavepartiota (WSOY)  ja Jukka Laajarinteen opettavaisia lastenkirjoja Riikkisen ja tämän ystävien seikkailuista (Gaudeamus).


I am an illustrator specialising in children’s books, currently based in Hamburg, Germany. I also make comics, character design and teach digital illustration. I am happy to make virtual visits and, by appointment, I will also come and talk to you on the spot during my trips to Finland.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni kuvittajan työstä ja pidän myös kuvitukseen liittyviä työpajoja lapsille, nuorille ja kuvituksen alkeista kiinnostuneille aikuisille. Jaan tietoa siitä, miten kuvittajaksi tullaan ja mitä ala käytännössä on. Kerron myös kirjojen syntyprosessista ja millaista on tehdä kuvituksia lastenkirjoihin. Juttelen ja kerron mielelläni myös sarjakuvien teosta ja millaista on suunnitella hahmoja erilaisiin medioihin.

Koska asun Hampurissa, teen mielelläni virtuaalivierailuita ja hyvissä ajoin sovittaessa tulen myös juttelemaan paikan päälle suomireissujeni yhteydessä. Lyhyet työpajat esimerkiksi hahmosuunnittelusta tai digitaalisesta piirtämisestä onnistuvat helposti myös etänä verkossa.

Tuotanto

Romeo & Hirviöt, WSOY 2021
Aavepartio, WSOY 2021
Kadonneen madon jäljillä, Gaudeamus 2021

Kattava lista kotisivuilta