Hanna Lundström

 Hanna Lundström Lataa painokelpoinen kuva

© Cata Portin / Schildts & Söderströms

Söderkulla (Sibbo)

Kirjailijavierailut
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Alkuopetus , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Jag är en poet som älskar alla slag av texter. Jag skriver för dem som är små, men hoppas på att nå också dem som är stora. Jag skriver ofta om det lilla, för jag tror att det är det som egentligen är det stora. Jag älskar vardagen och naturen, och det syns i mina texter. Jag spanar ständigt efter nya dikter, och ofta hittar jag dem nära mig.

När jag inte skriver egna dikter skriver jag med mina elever, eftersom jag också arbetar som lärare i modersmål och litteratur. Med andra ord finns det många texter i mitt liv, och det är fantastiskt, tycker jag.

Det bästa med att skriva är att man blir bättre på att se sig omkring och på att hitta de där glimtarna som gör vanliga dagar speciella. Jag är speciellt förtjust i stunderna då jag hittar aha-upplevelser medan jag skriver.

Mitä teen vierailulla?

Jag pratar gärna om dikter och hur de blir till, anpassat till deltagarnas ålder. Jag tycker att det är viktigt att prata med barn om läsning och böcker och hur man blir en läsare och skribent, och delar gärna med mig av den kunskap jag har på området.

Jag tycker om att leda berättarverkstäder, där barn skapar egna berättelser i grupp för att arbeta vidare med efter mitt besök, och jag är också intresserad av att ordna poesiverkstäder där barn får skriva egna dikter.

Eftersom jag arbetar som lärare i modersmål och litteratur träffar jag gärna också äldre elever och anpassar i sådana fall framträdandet eller verkstaden enligt de behov som finns.

Tuotanto

Ljusligheter. Poesi som skiner, 2023
Bilskelettet, 2021
Rassel prassel poesi. En samlingsvolym, 2020
Rassel prassel strössel. Poesi om stunder i stan, 2019
Rassel prassel promenad. Poesi bland barr och blad. Schildts & Söderströms 2017
Rassel prassel puss. Poesi för nybörjare. Schildts & Söderströms 2015