Zandra Lundberg

 Zandra Lundberg Lataa painokelpoinen kuva

© Tiina Tahvanainen

Jomala

Bokprat
Festtal
Föreläsningar
Författarbesök
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Jag lockar fram berättelser, stångas mot självtvivlet i den kreativa processen och tänker på idéer som ingredienser i skrivandet.

Kirjojeni kohderyhmä

Vuxna

Kuvaus

Jag brinner för att väcka berättandet till liv. Berättandet finns i mitt och ditt DNA, från historierna vid lägereldarna för länge sen till godnattstundens spännande världar i barndomen. Kreativitet och förmågan att djupandas fungerar alldeles utmärkt ihop, därför arbetar jag som författare och yogalärare.

Jag älskar att prata om idéer och kreativitet. Det är viktigt att fånga sina idéer och avgörande att ta dem på allvar. Att stångas mot självtvivel är en stor del av den kreativa processen, jag delar gärna med mig av mina knep.

Min första bok, Konsten att inte hitta sig själv på Bali, är en självbiografisk bok om att gå från karriärstoppen, som journalist i Stockholm, till ett andligt sökande och en total kraschlandning på en strand i Indien. Jag pratar gärna om att skriva sin egen historia, jag har erfarenhet av bloggande från Aftonbladet och Amelia.

Min andra bok, romanen Sol över mörka gärden, handlar om familjehemligheter som sipprar ner genom flera generationer.

Mitä teen vierailulla?

Jag har en färdig workshop i kreativt skrivande i rockärmen. Den anpassas flexibelt efter gruppen. Under workshopen presenterar jag kort mitt författarskap, men främst talar jag om idéer och hur viktigt det är att vårda sina idéer ömt. Tillsammans med gruppen idébrainstormar jag, visar hur enkelt en idé föder en annan idé och mitt i allt befinner vi oss i en spännande berättelse. Workshopen tar även upp självtvivel, inspiration och ritualer för skrivandet. Därefter får alla deltagare spåna fram egna idéer och bygga sina berättelser. Avslutningsvis summerar vi och högläser eventuellt någon av berättelserna. Workshopen passar skolbarn såväl som vuxna. Längden är 1-2 timmar.

Jag kan också tala fritt utifrån mitt författarskap och mina böcker. Har även lång erfarenhet av journalistik (Aftonbladet, Amelia, Ålandstidningen) och bloggande. Jag skriver även manus, har själv stått på scenen och turnerat under två års tid med monologen ”Gå ut och var glad din jävel” (2018-2020).

Tuotanto

Sol över mörka gärden, 2024, Schildts & Söderströms
Konsten att inte hitta sig själv på Bali, 2022, Schildts & Söderströms

Pjäser:
Sjöfararen, 2022, audiovisuell konsert (idé, manus och producent)
Gå ut och var glad din jävel, 2018-2020, monolog (manus och skådespel)