Pernilla Lindroos

 Pernilla Lindroos Lataa painokelpoinen kuva

Jomala, Åland

Föreläsningar
Verkstäder
Författarbesök

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Daghem , Förskola , Gymnasium , Högstadium , Lågstadium , Vuxna

Kuvaus

Jag jobbar som klasslärare, författare och illustratör. Jag har målat, tecknat och skrivit så länge jag kan minnas och gör det så fort jag får tid över. Jag skriver och illusterar för både barn och vuxna. Skolan är också en viktig del av mitt yrkesliv, och jag är delaktig i företaget Insidan som arbetar med personlighetsutveckling, främst inom skolan. Där har jag jobbat fram bland annat läromedlet ”Livskunskap”, samt läromedlet ”Check up! 8 steg till livs- och skolframgång.” Målet med detta är att ge varje barn en chans till att få värdefulla redskap inför livet. Skolan kan inte längre veta vad som är viktigt för framtida yrken eftersom yrken förändras i snabb takt, men vad man med säkerhet vet är att vi behöver självstarka, sunda, ansvarstagande och socialt kompetenta människor. Den röda tråden i mitt skrivande är människans förmåga att utvecklas.

Mitä teen vierailulla?

Jag har idag satt ihop några verkstäder.

VERKSTAD 1: Riktar sig till pedagoger. Jag erbjuder fortbildningar/föreläsningar för lärare (och föräldrar) i arbetet med att utveckla självbilden och hur man coachar eleverna till ett eget ansvar för sin skolframgång. Livskunskap är ett gruppsamtals-material och CHECK UP! kan användas vid vanliga lektioner. CHECK UP! är ett nytt material som hjälper eleven till förståelse kring sig själv och hur skolarbetet kan förbättras med bl.a. attitydträning och vetskapen om sina inlärningsstilar. Materialet ger möjlighet till självreflektioner och utvärderingar. Både av sin livs- och skolsituation. Skräddarsyr program efter önskemål.

VERKSTAD 2: Passligt för åldrar 6-9. Jag berättar om hur jag blev författare och illustratör samt presenterar mina böcker. Ämnen som självförtroende och följa sina drömmar berörs. Högläsning av bok en ”Artur läser Musen Macaron och lagom!” Bilderna i boken visas samtidigt digitalt vilket gör att fler elever kan lyssna åt gången. Barnen får ett pysselhäfte där de bland annat kan göra egna illustrationer.

VERKSTAD 3: Passligt för åldrar 10-15. Jag berättar om hur jag blev författare och illustratör samt presenterar mina böcker. Ämnen som självförtroende och följa sina drömmar berörs. Djupare presentation av boken ”Livsviktigheter! En liten bok om stora saker.” Bildspel (föreläsning) om vikten av att ha en bra självbild. Tar upp begrepp som självkänsla och självförtroende, och om hur man jobbar för att få en bra självbild. Eleverna får göra någon övning i arbetet för en bättre självkänsla.

VERKSTAD 4:Passligt för åldrar 9-15. Jag berättar om hur jag blev författare och illustratör samt presenterar mina böcker. Ämnen som självförtroende och följa sina drömmar berörs. Djupare presentation av boken ”Livsviktigheter! En liten bok om stora saker.” Bildspel (föreläsning) om vikten av att ha en bra självbild. Tar upp begrepp som självkänsla och självförtroende, och om hur man jobbar för att få en bra självbild. Eleverna får göra någon övning i arbetet för en bättre självkänsla.

VERKSTAD 5: Passligt för åldrar 9-15. Jag berättar om hur jag blev författare och illustratör. Betydelsen av att skriva och fantisera. Jag inspirerar till friskrivning genom att göra korta skrivövningar med eleverna. Vid önskemål kan detta sedan leda vidare till ett längre skrivprojekt som läraren kan leda vidare. Skrivövningar och skrivprojekten finns till hösten 2017 som läromedel (Kreativt skrivande). Om skolan vill pröva ett skrivprojekt erbjuds ett valfritt skrivprojekt ur materialet. Steg för steg leds eleverna framåt i sitt skrivande. En metod som visat sig vara mycket lyckad och populär.

VERKSTAD 6: Passligt för alla åldrar. Jag berättar om hur jag blev författare och illustratör och om hur jag jobbar från idé till bok. Jag har idag gett ut sju böcker, både för barn och vuxna. Jag har även deltagit i produktionen av bland annat läromedlet ”Livskunskap”. Högläsning ur någon av mina böcker.

VERKSTAD 7:Passligt för 15 år och uppåt. Jag berättar om hur jag blev författare och illustratör och om hur jag jobbar från idé till bok. Jag har idag gett ut sju böcker, både för barn och vuxna. Jag har även deltagit i produktionen av bland annat läromedlet ”Livskunskap”. Skillnaden mellan att skriva en bok och att inte göra det (enligt mig), är att den som skrivit en bok – har gjort det! Jag berättar om min väg till min debutroman ”Gammal kärlek rostar vackert” och arbetet med mitt andra manus. Jag kan även ge några enkla skrivtips som kanske sparkar igång en slumrande författare. Håller gärna kortare skrivarkurser. (Baserat bland annat på mitt läromedel ”Kreativt skrivande”)

Tuotanto

Artur är bäst! (barn)
Artur är superhjälte! (barn)
Artur läser Musen Macaron och lagom! (barn)
Livsviktigheter (barn/ungdom)
Det är lättare att vara lycklig om man är glad! (alla åldrar)
Lagom är så förbaskat tråkigt! (alla åldrar)
Gammal kärlek rostar vackert (vuxna)

LÄROMEDEL:
Livskunskap
SKOLK
Check Up!
Kreativt skrivande, åk 4-6