Anna Lindholm

 Anna Lindholm Lataa painokelpoinen kuva

© Eva Tordera

Stockholm

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Undersökande, analytisk, nyfiken och med en blandning av fakta och känslor. Jag är intresserad av samhälle och politik, utbildning och lärande, värderingsfrågor och normkritik. Min bok “Projekt Ines – Fem kvinnor i inbördeskriget 1918” visar mycket av hur jag är som person.

Mitä teen vierailulla?

Till yrket är jag gymnasielärare (religionskunskap och svenska som modersmål) och är van vid gruppundervisning i olika former. Jag kan föreläsa för större grupper men träffar gärna mindre grupper. Jag har gjort ett pedagogiskt material till min bok “Projekt Ines - Fem kvinnor i inbördeskriget” för både högstadiet och gymnasiet som bygger på läroplansmålen. Det kan användas inför ett besök eller tillsammans med mig vid besöket. Mina besök kan anpassas till behov och kontext.

Ett centralt tema jag pratar om är historieskrivning. Vilka konsekvenser får en ensidig historieskrivning? Varför är det viktigt att många olika personer diskuterar historia? Jag pratar om hur vi kan väcka intresse för historia och med särskilt fokus på unga människors intresse. Mina övergripande teman är ungas delaktighet och engagemang, pedagogik och lärande, maktanalys och genusperspektiv.

Jag tycker också om att göra jobb där jag intervjuar författare. Jag har bl.a intervjuat Arkan Asaad (Bokkalaset i Ekenäs 2016) och Jörn Donner (Bokmässan i Göteborg 2017).

Tuotanto

Projekt Ines - Fem kvinnor i inbördeskriget 1918, Schildts & Söderströms 2015
Anna Wiik - Den rätta färgen, Scildts & Söderströms, 2021
Husmödrar och feminister, Schildts & Söderströms, 2023