Tapio Liinoja

 Tapio Liinoja

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kirjoittanut novellikokoelman Raapaisuja (Johnny Kniga 2006) ja lastenkirjan Hiiri ja Isännöitsijä (kuvitus Virpi Liinoja, Arktinen Banaani 2010). Olen kirjoittanut novellit kirjallisille äänilevyille Vampula Pop I (Johnny Kniga 2009) ja II (Arktinen Banaani 2011), joilla musiikista vastaa kitaristi Esa Pulliainen.
Olen myös myös julkaissut kolme soololevyä, joista viimeisimmällä Lapinlahdenkatu (Turenki Records 2016) vastaan kaikista teksteistä. Vastasin osaltani myös monien Lapinlahden Lintujen tv-sarjojen käsikirjoituksista, kuten 7 Kuolemansyntiä ja Maailman 8 Ihmettä.
Kirjoitan myös kolumneja moniin lehtiin, mm. Satakunnan Kansaan (2012-).
Parhaillaan kirjoitan Rauman Kaupunginteatterille näytelmää Rakastunut Ryti yhdessä Reidar Palmgrenin kanssa.

Mitä teen vierailulla?

Voin kertoa yleisesti työstäni kirjoittajana, jolloin mukana ovat monasti kytkennät niin musiikkiin kuin näyttelijäntöihinkin.
Olen valmis myös kertomaan syvemmin laulujen kirjoittamisesta sekä vaikkapa näyttelijän suhteesta tekstiin teatterissa, kuunnelmissa, elokuvissa ja televisiossa. Kiintoisa aihe saattaa myös olla sketsiviihteen kirjoittaminen, jossa voi olla ainesta työpajaankin asti.

Mahdollista on myös, että vierailen yhdessä graafikko, kuvittaja Virpi Liinojan tai kitaristi, säveltäjä Esa Pulliaisen kanssa, jolloin vierailut taipuvat luontevasti myös lavaesiintymiseksi, kertomuksiin, kuviin, lauluun ja musiikkiin.

Oma kokonaisuutensa voi olla myös kysymys: voiko olla samaan aikaan kaikkea kolmea, näyttelijä, laulaja ja kirjailija?

Myös kirjailija Pentti Haanpää voi olla kiintoisa aihe. Kerron tv-elokuvan "Pentti Haanpää – Elokuva luovuudesta" tekemisestä (Elokuvataiteilijoiden valtionpalkinto 1988) ja monologinäytelmä Omia Asioita (Takomo 2002) synnystä (työryhmässä olivat dramaturgi Iiro Küttner, ohjaaja Janne Tapper ja valaisija Pietu Pietiäinen).

Tuotanto

Viittaan kohtaan 10, jossa on kerrottu toistaiseksi kaikki oleellinen.