Satu
Leisko

 Satu Leisko Lataa painokelpoinen kuva

© Laura Oja

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen selkokirjailija ja suomen kielen opettaja. Olen kirjoittanut kaksi nuorille lukijoille suunnattua selkofantasiakirjaa, joista ensimmäinen – Unohtunut maa – sai vuonna 2015 selkokirjallisuuden Seesam-palkinnon selkokirjallisuuden edistämisestä. Unohtunut maa oli ensimmäinen suomalainen selkokielinen fantasiakirja.

Opettajan työssäni olen opettanut aikuisia maahanmuuttajia eri kielikoulutuksissa vuodesta 2009 lähtien. Työskentelen myös selkokielen asiantuntijana. Asun perheineni Helsingissä.

Mitä teen vierailulla?

Voin lukea otteita teoksistani, vastata teoksiini ja niiden maailmaan liittyviin kysymyksiin sekä kertoa selkokielestä ja selkokirjoittamisesta.

Teen mielelläni kirjailijavierailuja esimerkiksi alakouluihin, erityisoppilaitoksiin ja mm. toimintakeskuksiin. Esittelen mielelläni selkokirjallisuutta sekä suomen kielen oppijoille että muillekin selkokielen tarvitsijoille. Omat teokseni soveltuvat myös hitaasti lukeville sekä eriasteisista lukuvaikeuksista kärsiville.

Tuotanto

Unohtunut maa, Oppimateriaalikeskus Opike 2014
Unohtunut poika, Oppimateriaalikeskus Opike 2017
Tulin Suomeen - Maahanmuuttajien tarinoita uudesta kodistaan, Avain 2018. Teos koostuu aikuisten maahanmuuttajien haastatteluista. Teos on selkokielinen. Kirjan kohderyhmää ovat (lähinnä aikuiset) suomen kielen opiskelijat sekä aihepiiristä kiinnostuneet selkokielen tarvitsijat.

Teokseni ovat lapsille ja nuorille suunnattuja selkokirjoja, joiden tapahtumat sijoittuvat Harsomaailma-nimiseen fantasiamaailmaan.