Satu Leisko

 Satu Leisko Lataa painokelpoinen kuva

© Laura Oja

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen selkokirjailija: Olen kirjoittanut selkokielisen fantasiatrilogian nuorille sekä kaksi haastattelukirjaa maahanmuuttajalukijoille.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen selkokirjailija ja suomen kielen opettaja. Olen kirjoittanut viisi selkokirjaa. Kirjoistani kolme muodostaa selkokielisen Unohtuneen maan fantasiatrilogian. Trilogian ensimmäinen osa Unohtunut maa oli ensimmäinen suomalainen selkokielinen fantasiakirja. Lisäksi olen kirjoittanut kaksi haastattelukirjaa maahanmuuttajista Suomessa. Syksyllä 2020 ilmestyy kuudes kirjani, joka on selkokielinen scifi-kirja nuorille lukijoille. Minut on palkittu selkokirjallisuuden Seesam-palkinnolla selkokirjallisuuden edistämisestä vuonna 2015.

Teen mielelläni kirjailijavierailuja esimerkiksi kouluihin, kirjastoihin tai toimintakeskuksiin. Luen otteita kirjoistani ja vastaan kuulijoiden kysymyksiin niiden maailmoista. Painotan esiintymisessäni selkokielisyyttä. Selkokieli on helpompaa, esteetöntä kieltä, joka tarjoaa kaikille mahdollisuuden päästä tarinoiden ja kirjallisuuden äärelle.

Mitä teen vierailulla?

Teen mielelläni kirjailijavierailuja esimerkiksi kouluihin, kirjastoihin tai toimintakeskuksiin. Luen otteita kirjoistani ja vastaan kuulijoiden kysymyksiin niiden henkilöhahmoista ja maailmoista.

Painotan esiintymisessäni selkokielisyyttä. Selkokieli on helpompaa, esteetöntä kieltä, joka tarjoaa kaikille mahdollisuuden päästä tarinoiden ja kirjallisuuden äärelle.

Tuotanto

Unohtunut maa, 2014, Oppimateriaalikeskus Opike.
Unohtunut poika, 2017, Oppimateriaalikeskus Opike.
Unohtunut kansa, 2018, Oppimateriaalikeskus Opike.

Tulin Suomeen. Maahanmuuttajien tarinoita uudesta kotimaastaan, 2018, Avain.
Koti Suomesta. Nuorten maahanmuuttajien tarinoita uudesta kotimaastaan, 2020, Avain.

Avaruuden rajalla, 2020, Oppimateriaalikeskus Opike.