Anne Leinonen

 Anne Leinonen Lataa painokelpoinen kuva

© Terhi Sinikorpi

Mikkeli

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen tieteis- fantasia- ja kauhukirjallisuuden asiantuntija, kirjailija ja kustannustoimittaja.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen tehnyt pitkän uran spekulatiivisen fiktion parissa ja kirjoittanut niin novelleja kuin romaaneja, niin yksin kuin kumppanin kanssa. Tuotantooni kuuluu myös kuunnelmia, näytelmä ja kirjoitusoppaita. Olen toimittanut verkkolehteä ja toiminut kirjoituskilpailujen tuomarina.

Esiinnyn mielelläni erilaisissa tilaisuuksissa ja tilanteissa, kokemusta on esimerkiksi kirjastoista, kouluista, messuista ja kirjallisuustapahtumista. Olen tottunut puhumaan niin omasta kokemuksestani kirjailijana kuin yleisemmin esittelemään spekulatiivisen fiktion kirjoa. Vedän myös tarvittaessa työpajoja, haastattelen kirjailijoita lavalla tai esittelen yhteiskirjoittamisen saloja.

Olen toiminut pienkustantajana ja kustannustoimittajana, joten tiedän myös kirjaprosessista ja osaan jakaa siitä ajankohtaista tietoa halukkaille.

Mitä teen vierailulla?

Voin puhua kirjoittamisesta sen eri työvaiheissa: ideoinnista, työstämisestä ja editoinnista sekä julkaisemisesta niin omasta näkökulmasta kuin yleisestikin. Voin tarvittaessa vinkata ajankohtaisia uutuuskirjoja.

Erityisosaamistani on genretuntemus eli tieteis- fantasia ja kauhukirjallisuus, mutta myös kirjankustantamisen prosessi. Luennoin mielelläni esimerkiksi omakustanteen tekemisestä tai tekstin editoimisesta.

Myös työpajat onnistuvat. Lapsille ja nuorilla voin vetää kirjoitustyöpajoja esimerkiksi kauhun tai fantasian kirjoittamisesta. Aikuisille taas voin pitää työpajoja laajemmista aiheista kuten esimerkiksi romaanin rakenteesta tai oman kirjioitussuunnitelman tekemisestä.

Tuotanto

Uusimmat teokset:
Holtiton masiina, 2020, Icasos, lastenkirja
Pieni taikakauppa, yhdessä Mervi Heikkilän kanssa, 2020, Haamu-kustannus, kirjoitusopas
Katve, 2020, Osuuskumma, romaani
Kymmenen käskyä maailmanloppuun, 2020, Storytel, äänikirja
Kauhumaan kartta. Kirjoita jos uskallat, yhdessä Mervi Heikkilän kanssa, 2019, Haamu-kustannus, kirjoitusopas
Noitakirja, 2018, WSOY, nuortenkirja
Kirjanoita 2017, WSOY, nuortenkirja
Metsän äiti, 2017, Atena Kustannus, romaani

Lisätietoja teoksistani löytyy kotisivuiltani.