Anne
Leinonen

 Anne Leinonen Lataa painokelpoinen kuva

© Terhi Sinikorpi

Otava

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen Ristiinassa asuva kirjailija ja kustannustoimittaja. Kirjoitan sekä novelleja että romaaneja, niin aikuisille kuin nuorille. Tieteis- ja fantasiakirjallisuus ovat sydäntäni lähellä, ja heittäydyn rohkeasti erilaisiin maailmoihin ja tulevaisuudenkuvitelmiin. Toistuvina teemoina teksteissäni ovat luonnon ja ihmisen välinen suhde, toiseuden kokemus, auktoriteetteja vastaan kapinointi ja muutos. Olen myös perehtynyt suomalaiseen kansanperinteeseen, mutta toisaalta kiinnostunut myös tulevaisuudenkuvista ja utopioista.

Liikun teksteissäni sujuvasti fantasian laajalla kentällä ja sekoittaen eri tyylilajeja toisiinsa. Vien lukijat keskelle tapahtumia ja henkilöiden elämää. Kirjoittamisen lisäksi järjestän viikonlopun mittaisia kirjoittajaleirejä, joissa pureudumme vertaistuen avulla tarinoihin, sekä päätoimitan suomalaiseen spefiin erikoistunutta verkkolehteä Usvaa.

Mitä teen vierailulla?

Oman tuotantoni ohella pystyn kertomaan laajasti ajankohtaisesta fantasia- ja tieteiskirjallisuudesta (niin Suomessa kuin muualla maailmassa), kirjailijaksi tulemisesta ja kouluttautumisesta, kirjailijan elämästä, kustannusmaailmasta ja julkaisuprosessista.

Olen toiminut useiden kirjoituskilpailujen tuomarina (mm. J.H. Erkon kirjoituskilpailu, Tähtifantasia-raati) sekä järjestänyt kirjallisuustapahtumia. Kirjailijan työn lisäksi minulla on tietotaitoa kustannustoimittamisesta, omakustantamisesta, osuuskuntamuotoisesta julkaisemisesta sekä kirjoittajien henkilökohtaisesta mentoroinnista.

Olen vetänyt kirjoituskursseja mm. Oriveden opistolla ja Suomen Nuoriso-opistolla. Pystyn vetämään työpajoja pelkän toivelistan pohjalta, tai toteuttamaan tilaajaan tarkemmin rajaaman esityksen. Erityisesti novellit ovat sydäntäni lähellä.

Tuotanto

Teoksia mm: Metsän äiti, Atena Kustannus 2017
Vaskinainen, Osuuskumma 2015
Pienen rasian jumala, Atena Kustannus 2015
Kuulen laulun kaukaisen, yhdessä Petri Laineen kanssa, Kuoriaiskirjat 2014
Ilottomien ihmisten kylä, WSOY 2014
Viivamaalari, Atena Kustannus 2013
Routasisarukset-trilogia, yhdessä Eija Lappalaisen kanssa, WSOY 2011-2013