Piia Leino

 Piia Leino Lataa painokelpoinen kuva

© Mikko Rasila

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen tulevaisuudesta kiinnostunut toimittajataustainen helsinkiläiskirjailija, selkeä esiintyjä ja loputtoman utelias ilmiöiden hahmottaja.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen julkaissut kolme romaania, joista kaksi viimeisintä on dystopioita. Uusin, Yliaika, hahmottelee Suomea, jonka kansalaisuus on rajattu 75 vuoteen. Taivaassa eletään puolestaan vuoden 2058 raunioituneessa Helsingissä, jossa ihmiset viettävät aikansa mieluummin virtuaalimaailmassa. Taivas voitti 2019 EU:n kirjallisuuspalkinnon ja Helmet-kirjallisuuspalkinnon ja sen käännösoikeudet on myyty 12 maahan. Esikoiseni, naisten ulkonäköpaineisiin pureutunut tosi-tv-parodia Ruma kassa ilmestyi 2016.

Olen yhteiskunnallinen kertoja, joka pyrkii esittämään syvälliset ja vaikeatkin asiat lennokkaassa ja helposti luettavassa muodossa. Toimittajataustani auttaa hahmottamaan laajoja kokonaisuuksia ja etsimään tietoa. Olen puhunut kirjojeni tiimoilta esimerkiksi tulevaisuuden ruoasta ja kriiseistä selviämisestä. Pyrin esityksissäni selkeyteen ja tuomaan esiin tuoreita ajatuksia, jotka avaavat uusia näkökulmia maailmaan.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni nykypäivän ilmiöistä ja tulevaisuuden kehityssuunnista sekä kirjallisuudesta ja kirjoittamisesta. Voisin myös pitää kirjoittamiseen liittyviä työpajoja ja luentoja. Minulla on runsaasti kokemusta sekä kaunokirjallisesta että journalistisesta kirjoittamisesta ja näkemystä siitä, miten hyviä tekstejä syntyy ja miten niitä saa julki.

Olen opiskellut luovaa kirjoittamista Kriittisellä kirjoittajakoululla 2015-2017 sekä kursseilla Oriveden opistolla ja vetänyt pienimuotoisen kirjoittajakurssin. Toimittajana olen työskennellyt STT:llä vuodesta 2001, nykyisin osa-aikaisesti kirjailijan työn ohella. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta.

Tuotanto

https://kustantamo.sets.fi/kirjailijat/piia-leino/

MM.:
Ruma kassa, Johnny Kniga, 2016
Taivas, S & S, 2018