Ulpu-Maria Lehtinen

 Ulpu-Maria Lehtinen Lataa painokelpoinen kuva

© Henrietta Soininen

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Inspiroivasti kirjoittamisesta, lukemisesta ja luovuudesta – myös työpajoja. Kirjoitan nuorten fantasiaa ja piirrän sarjakuvia.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen käsikirjoittaja ja sarjakuvataiteilija, sekä freelance-copywriter ja toimittaja. Esikoisromaanini Kalmanperhon kutsu (Kustantamo S & S, elokuu 2022) on nuorten fantasiaromaani. Se aloittaa Kalmanperho-trilogian, jonka seuraavat osat Pimeyden paimen ja Hyönteisten hovi ilmestyvät 2023 ja 2024.Kirjoittamisen lisäksi piirrän Melkein tosia tarinoita -sarjakuvaa, joka kertoo arkisista kommelluksista ja elämässä selviämisestä.Esiintymisiäni ja koulutuksiani on kiitelty hauskoiksi, innostaviksi ja onnistuneiksi. Lieneekö tämä perua siitä, että jo opiskeluaikana tein paljon sijaisuuksia yläkouluissa ja lukioissa ja toimin oppaana museossa. Olen myös mm. opettanut luovaa kirjoittamista kansalaisopistossa ja pitänyt kirjoitustyöpajoja. Koulutukseltani olen elokuvakäsikirjoittamisen maisteri ja journalisti.

Mitä teen vierailulla?

Niin kirjoittamiseen, lukemiseen, käsikirjoittamiseen kuin sarjakuvaankin keskittyvät vierailut ja työpajat onnistuvat.

-Kerron mielelläni kirjailijan työstä ja työn alla olevasta Kalmanperho-trilogiasta (nuorten fantasia), jonka teemoja ovat mm. ystävyys, rohkeus, omaksi itsekseen kasvaminen, suvaitsevaisuus ja valta.

-Juttelen mielelläni myös luovuudesta ja luovasta työstä - olen toiminut paitsi kirjailijana, myös käsikirjoittajana, copywriterina, sarjakuvantekijänä ja toimittajana.

-Työpajassa voidaan vaikkapa tutustua siihen, miten ideoita ja luovuutta houkutellaan esiin ja sen jälkeen tehdä joko yksilötehtäviä tai ideoida yhdessä leikkimielisesti koko luokan kanssa Hollywoodinkin käsikirjoittajien käyttämillä metodeilla tv-sarjan, elokuvan tai nuortenromaanin konsepti.

-Voidaan myös tutustua kirjoittamiseen tai sarjakuvaan innostavien tehtävien kautta, joilla harrastuksen saa alkuun. Esim. näin käsikirjoitat oman lyhytelokuvan tai tarinan, tai piirrät sarjakuvahahmon.

Tuotanto

Kalmanperho-trilogia:
Kalmanperhon kutsu, 2022, S & S
Pimeyden paimen, 2023, S & S
Hyönteisten hovi, 2024, S & S