Nora Lehtinen

 Nora Lehtinen Lataa painokelpoinen kuva

© Marikki Lehtinen

Järvenpää

Kirjailijavierailut
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Innostan lapsia mukaan satujen kiehtovaan maailmaan, mielikuvitusmatkoille ja oman tarinan äärelle.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Alkuopetus , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Olen kirjailija Nora Lehtinen ja haluan luoda lapsille monenlaisia reittejä kirjallisuuden pariin. Kirjoitan selkokirjoja, piirretään satuja iholle -kirjasarjaa, satuja, tarinoita, runoja ja mysteerikirjoja. Kirjailijan työn rinnalla toimin osan viikosta erityisopettajana, saatan myös kirjoittaa käsikirjoituksia ja äänitarinoita silloin tällöin.

Kierrän kouluissa ja päiväkodeissa pitämässä Ainon ja Matiaksen satutunteja yhdessä Aino-nuken ja Matias-nuken kanssa. Nuket pitävät kovasti halauksista, joita saavat! Ainon ja Matiaksen satutunneilla tutustutaan sarjan tarinoihin, puhutaan lasten arjesta, jutellaan ja innostutaan ehkä omankin tarinan kirjoittamisesta tai piirtämisestä. Ainon ja Matiaksen kirjat ovat selkokirjoja, joten tunnit sopivat hyvin monentasoisille lukijoille.

Hilma-tädin mysteeritunnilla tutustutaan Hilma-kirjoihin ja herätellään lukuintoa hauskojen salapoliisikysymysten avulla. Tunnilla kuullaan myös kummitustarina!

Mitä teen vierailulla?

Tavoitteenani on saada lapsi hyppäämään tarinan kyytiin ja saada hänet löytämään hienoja tarinoita myös omasta elämästään. Siksi haluankin tuntieni olevan vuorovaikutteisia, jossa lapsi saa innostua ja kertoa juttuja. Haluan kannustaa lapsia lukemisen pariin ja myös itse luomaan tarinoita. Jätän mielelläni myös aiheeseen liittyviä pieniä toiminnallisia tehtäviä, vinkkejä tai värityskuvia, joiden avulla aihetta voi käsitellä myöhemmin.

Tunneilla kerron monipuolisesti tarnoista. Luen otteita kirjoista, esittelen hahmoja ja keskustelen yleisön kanssa aiheesta. Muokkaan tunneista mielelläni juuri tietylle ryhmälle sopivan. Tunneilla on mahdollisuus myös keskittyä erilaisiin teemoihin, joiden kautta kirjoja lähestytään, esimerkiksi ystävyys tai tunteet. Kaikista tunneista ja aiheista voi tilata myös työpajan, jossa toiminnallisuuden kautta tutustutaan aiheeseen yhdessä. Puhun mielelläni myös selkokirjallisuudesta sekä inspiroitumisesta ja autan muitakin löytämään tien luovuuden äärelle.

Tuotanto

Pilvilaiva, piirretään satuja iholle, 2023, Karisto/Otava
Taika-aurinko, piirretään satuja iholle, 2022, Karisto/Otava
Hattaratuuli, piirretään satuja iholle, 2021, Karisto Otava

Hilma-täti ja vanhan kartan arvoitus, 2023, Avain
Hilma-täti ja ullakon kummitus, 2022, Avain
Hilma-täti ja kuutamoseikkailu, 2021, Avain

Ainon ja Matiaksen reissukirja, 2021, Pieni Karhu
Ainon ja Matiaksen iltakirja, 2020, Pieni Karhu
Ainon ja Matiaksen jännittävä syksy, 2019, Pieni Karhu
Aino, Matias ja hauskat lomapäivät, 2018, Pieni Karhu