Emilia
Lehtinen

Kirjojeni kohderyhmä

Kuvaus

Olen kirjoittanut hurjia ja humoristisia runoja siitä, kuinka lohikäärmeitä kasvatetaan. Kirjojani löytyy kauppojen ja kirjastojen lastenosastoilta, mutta niiden maailma puhuttelee myös nuoria ja aikuisia. Runot ovat hyvin tarinallisia ja helposti kuultuna aukeavia. Lohikäärmekirjat on tehty yhteistyössä kuvittaja Laura Valojärven kanssa.

Ennen kirjailijaksi ryhtymistäni olen ohjannut ja käsikirjoittanut dokumentti- ja lyhytelokuvia ja opettanut elokuvantekoa ja elokuvakäsikirjoittamista Kallion ilmaisutaidon lukiossa ja Helsingin kuvataidelukiossa. Olen toiminut kansainvälisen NISI MASA –elokuvajärjestön järjestämän lyhytelokuvan käsikirjoituskilpailun kotimaisessa ja kansainvälisessä tuomaristossa useina vuosina. Koulutukseltani olen mediatutkimuksen maisteri Turun yliopistosta, taideopettaja TAIK:ista ja artenomi Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta.

Mitä teen vierailulla?

Voin lukea tekstejäni. Eri tavoin vedettynä lukutuokiot sopivat 3 -vuotiaista ylöspäin minkä ikäisille lapsille, nuorille tai aikuisille tahansa.

Voin kertoa kirjailijan työstä ja siitä, miten kirjani ovat syntyneet.

Voin vetää hyvin monenlaisia elokuvatyöpajoja, kursseja tai luentoja eri ikäisille. Esimerkkinä fiktio- tai dokumenttielokuvan käsikirjottaminen.

Vierailulle voi pyytää myös Siitä pitäen -lausuntaryhmän jäseniä Kaisa Osolaa tai Sampo Harjua, jotka ovat valmistaneet esityksiä lohikäärmerunoista.

Tuotanto

KIRJAT
Prinsessa Wilhelmiina ja kohtalon lantti. Kertomus lohikäärmeiden kasvatuksen asiantuntijoille, WSOY 2012
Kulta, voisitko syöstä tulta? Tarinoita edistyneille lohikäärmeiden kasvattajille, WSOY 2010
Ohjeita lohikäärmeiden kasvattajille, WSOY 2009

OSA ELOKUVISTA
Kohtaamisia Jeesuksen kanssa, dokumentti 2012
Una Lira Soluzione, musiikkivideo 2006
Onni ja lisänumero, dokumentti 2004
Bulu Bulu - mielikuvien afrikkalaiset, dokumentti (KOURA-palkinto) 2001
Ruususen Unet, lyhytfiktio 1997