Joonas Lehtimäki

 Joonas Lehtimäki Lataa painokelpoinen kuva

Turku

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Sarjakuvantekijä ja kuvittaja, joka hyppäsi luokanope-opinnoista kuvisopintoihin, ja sieltä puolivahingossa sarjakuva-ammattilaiseksi.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen piirtänyt sarjakuvia pienestä asti, ja suuri haaveeni toteutui vuonna 2008, kun Ilta-Sanomat julkaisi sarjakuvani Kuukauden kotimaisena. Pari vuotta myöhemmin Hesarin Nyt-liite alkoi julkaista sarjakuvaani Anonyymit eläimet, ja vuonna 2011 Sammakko julkaisi samaisesta sarjasta kokooma-albumin. Oman albumin lisäksi olen ollut mukana useammassa antologiajulkaisussa.

Olen toiminut myös  useamman vuoden sarjakuvaopettajana Helsingin Sarjakuvakeskuksella, jossa pääsin pitämään monenlaisia kursseja ja työpajoja kaikenikäisille piirtäjille.

Viime aikoina olen tehnyt enimmäkseen kuvituksia, livekuvituksia ja piirrosvideoita Tussitaikurit Oy;ssä, mutta Anonyymejä eläimiä julkaistaan edelleen kerran viikossa Hesarin Nyt-liitteen nettisivuilla. Kuvittamisen lisäksi pidän sarjispajoja muutamia kertoja vuodessa.

Mitä teen vierailulla?

Olen opettanut sarjakuvien tekemistä pitkään, joten mielelläni pidän työpajan, jossa osallistujat pääsevät itse piirtämään sarjakuvia. Pajat sopivat kaikenikäisille alakoululaisista aikuisiin, ja pajan aikana käydään läpi sarjakuvan tekemisen keinoja aina ideoinnista valmiiseen sarjakuvaan. "Jos osaat kirjoittaa, osaat myös piirtää." Kerron myös mielelläni mistä vaan omaan työni liittyvästä, tai sarjakuvista ylipäätään. Etenkin strippisarjakuvat ja sarjakuvien huumori ovat lähellä sydäntäni.

Tuotanto

”Pikku-B etsii ystävää”, Höh! …ja muita sarjakuvakertomuksia lapsille -antologia, Sammakko 2012
”Keijon keittiössä”, Sarjakuvakeittokirja 2 -antologia, Sammakko 2012
”Anonyymit eläimet”, sarjakuva-albumi, Sammakko 2011
Eri nimikkeitä, Toispual ruuttu -antologia, Turun sarjakuvakerho 2011
”Turun Murre”, Suuri koirakirja -antologia, Naama kustannus 2010