Leena Sainio

 Leena Sainio Lataa painokelpoinen kuva

© Tanne Laajalahti

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjoitan runoja aikuisille ja lapsille eli kaikille. Olen räiskyvä ja laulava lavarunoilija ja opetan myös puhetekniikkaa ja ilmaisua.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Elämäni kirjailijana on vielä nuori,  esikoisrunokokoelmani Särmää serenadissa julkaistiin 2019 ja lastenrunokirja Rapuooppera on tulollaan. Julkaistua tekstiä on runoista kolumneihin, lyhytproosasta artikkeleihin. Olen ammattiesiintyjä, siitä on pitänyt  oopperalaulajan koulutukseni huolen. Runoudelleni leimallista on tarttuminen yhteiskunnallisiin aiheisiin ja väkevät tunnot ihmisen elinkaaren eri polttopisteissä. Käytän teksteissäni mielelläni huumoria. Olen esiintynyt runojeni ja laulujeni kanssa mitä moninaisimmissa yhteyksissä, päiväkodeista hoivakoteihin ja juhlista hautajaisiin. Olen lavarunoaktiivi.

Koulumaailmassa puhuisin mielelläni myös esiintymisestä, esiintymispeloista ja niiden hallinnasta. Voin myös pitää työpajoja ja opettaa runonkirjoittamista eri tekniikoilla. Vierailuni voidaan integroida myös musiikinopetukseen.

Yksityistilaisuuksiin saattaa saapua altera egoni, kabareehahmo, maailmannainen Laina Sieniö kertomaan, kuinka asiat ovat.

Mitä teen vierailulla?

Olen valmis puhumaan lähes mistä hyvänsä.

Pienille tarjoilen lorutusta ja rytmiikkaa, laulun ja soiton kera.

Vähän isommille lapsille puhun runon olemuksesta ja eri tyyleistä ja luen hauskoja ja nokkelia esimerkkejä.
Isommille puhun lukemisen merkityksestä ja puheilmaisun välttämättömyydestä maailmassamme. Runoudesta tunteiden kuvaajana ja nuoren mielen ahdistuksen purkuväylänä. Voidaan pitää myös "Open mic" ja oppilaat saavat esittää ennakkoon kirjoittamaansa tekstiä lavarunotyyliin. Kerron lavarunoudesta ilmiönä.
Voin pitää myös biisinkirjoittamisen työpajan, jossa sävelletään ja sanoitetaan.

Aikuisille puhun siitä, miten veri veti runoilijaksi ja tarjoan herkkupaloja tuotannostani. Voidaan keskustella myös kirjoittamisesta eläkeaikojen sisällöntuojana.

Vanhuksille pidän virkistävän runotuokion niin, että heille jää hyvä mieli. Keskustelen heidän kanssaan mikäli hoitohenkilökunta sallii.

Mukana saattaa kulkea sovittaessa myös runokoira Vode (shiba).

Tuotanto

Särmää serenadissa (Pesä, 2019)
Rapuooppera (Enostone, 2021)