Krista
Launonen

 Krista Launonen Lataa painokelpoinen kuva

© Riikka Kantinkoski

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen Lontoosta valmistunut kuvataiteilija, tietokirjailija, luennoitsija ja taideterapeutti. Olen työskennellyt aikakauslehtien toimittajana, toimituspäällikkönä ja päätoimittajana yli 15 vuotta, viimeiset 7 mediavuottani toimin Trendi- ja Voi hyvin -lehden päätoimittaja. Nykyään olen yrittäjä. Luennoin ja vedän työpajoja luovuudesta, kuvista, tunteiden käsittelystä, työhyvinvoinnista ja itsensä kehittämisestä. Opetan muun muassa värioppia, maalausta ja kuvalukutaitoa. Kirjoitan tietokirjoja ja tuotan sisältöjä eri medioihin. Toimin myös taideterapeuttina.

Mitä teen vierailulla?

Järjestän osallistavia ja rentoja luentoja ja työpajoja. Osallistun myös mielelläni keskusteluihin.
Tavoitteeni on lisätä luovuutta, ideointi- ja yhteistyökykyä ja syventää osallistujien itsetuntemusta ja päästä eroon ei toivotuista tunteista, kuten ärsytyksestä.
Suosikkiaiheitani ovat muun muassa:
Luovuus ja miten sitä saa lisää?
Vuorovaikutus ja esiintyminen lisääntyvät. Miten voit parantaa esiintymis- ja ilmaisutaitoja? Miten päästä eroon esiintymisjännityksestä? Ärsyttävät ihmiset ovat parhaita henkisiä opettajia. Käännä ärsytys voimavaraksi.
Kuvat antavat voimaa. Miten kuvia ja värejä voi hyödyntää arjessa? Mitä suosikkikuvasi kertovat sinusta?
Kiire, paine ja pelot luovuuden esteenä. Näin ne selätetään ja muutetaan innostuneisuudeksi!
Luova työ ja miten se tehdään? Näkökulma ammattikirjailijan ja kuvataiteilijan arkeen.

Tuotanto

Luovuus lähtee käsistä - Käytännön ohjeita värikkäämpään työelämään (2014, Gummerus) on kirja arjen luovuudesta ja siitä, miten sitä saa lisää.

Paljastavat värit, hoitavat kuvat - Opas kuvien maailmaan (2016, Gummerus) kertoo, miten kuvat, värit ja symbolit voivat hoitaa ja mikä merkitys niillä on.

LAVA - kauhu ja himo (2017, Avain Kustannus) on esiintymisopas ja kertomus esiintymispelon voittamisesta.

Illallistarinoita (2017, Cozy Publishing) on herkullinen ruoka-, matka- ja taidekirja. Kirjassa matkustetaan 10 maahan, jokaisesta maasta on pieni matkakertomus ja kuvituksena maalauksia. Resepteistä vastaa ruokatoimittaja Tiina Rantanen.