Petri Laukka

Oulu

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Uusia näkökulmia etsivä tietokirjailija. Esiintyjänä uskon vuorovaikutukseen ja kysymyksiin.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Laukka on työskennellyt journalistina muun muassa sanomalehti Kalevan kulttuuritoimituksen päällikkönä sekä uutispäällikkönä. Nykyisin hän on Kalevan pääkirjoitustoimittaja Oulussa. Laukka on väitellyt filosofian tohtoriksi Lapin yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa Hurriganesin ja populaarikulttuurin merkityksestä 1970-luvun suomettuneessa Suomessa.
Laukka on julkaissut teokset Remu & Hurriganes Kekkoslovakiassa (2014), Pieni kansa pyristeli ­– sata tarinaa itsenäisestä Suomesta (2017) sekä vihapuheen historiaa käsittelevän Solvaajat – herjaamisen hävytön historia (2020) yhdessä Ari Turusen kanssa. Hän on ollut mukana Tieto-Finlandia -ehdokkaana olleessa Maamme – Itsenäisen Suomen kulttuurihistoria (2016) -kirjassa ja toimittajana Pentti Haanpään parhaat (2018) -novellikokoelmassa.
Laukka tunnetaan myös muusikkona. Hän on keikkaillut Remu muun muassa Aaltosen kanssa.

Mitä teen vierailulla?

Kulttuurihistoriallisesta tavasta lähestyä menneisyyttä ja nykyaikaa. Populaarikulttuurin vaikutuksesta arkielämään.

Tuotanto

Remu & Hurriganes Kekkoslovakiassa (2014) - 70-luvun Suomessa taiteen piti olla ”edistyksellistä”, mutta Hurriganes lauloi: ”Skuugi darling just tyttö my pylly.”

Maamme - Itsenäisen Suomen kulttuurihistoria (2016). Mukana kirjoittajana.

Pieni kansa pyristeli (2017) - Aatteet, asenteet, muoti ja päätöksentekomallit ovat imeytyneet Suomeen molemmista ilmansuunnista, idästä ja lännestä. Ideologiat ovat saaneet Suomeen tultuaan kummallisia piirteitä.

Pentti Haanpään parhaat (2018). Novellikokoelman toinen toimittaja.