Liisa Lauerma

 Liisa Lauerma

© Anne Nisula

Espoo

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Seikkaillaan oman historian poluille. Aikamatka sukupolvien muistoihin ja yleiseen historiaan avartaa, vahvistaa ja yhdistää.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Olen kirjoittanut tietokirjoja lapsille kulttuurihistoriaan ja perheen historiaan liittyvistä aiheista. Haluan tarjota välineitä sukupolvien väliseen vuorovaikutukseen ja oman historian haltuun ottamiseen. Perheiden omat muistot ja tarinat vahvistavat juuria ja lisäävät itsetuntemusta. Samalla ne kutsuvat tutustumaan ajankuvaan ja yleiseen historiaan. Jaetut kertomukset tutustuttavat meitä toisiimme.

Olen tehnyt kirjastovierailuja koululaisyleisölle ja kouluttanut aikuisia täydennyskoulutuksessa (varhaiskasvattajat) sekä vapaan sivistystyön piirissä.

 

Mitä teen vierailulla?

Vuorovaikutteisilla vierailuilla esittelen konkreettisin esimerkein erilaisia teemoja ja tapoja omaan historiaan tutustumisessa. Mitä meille kertovat esimerkiksi sukupolvien vaatteet ja tekstiilit, lemmikit ja kotieläimet, luontokokemukset, tärkeät paikat, keittiöt ja ruuat tai eri vuodenaikojen puuhat? Vierailun tarkemman teeman voi sopia yhdessä.

Tuotanto

Elina ja mummin kierrätyspäivä - tilkkutarinoita. 2020 Warelia.
Taina Sillanpää - Liisa Lauerma - Aila Holopainen: Aikamatkalla perheiden kanssa - Välineitä osallisuuteen ja yhteisöllisyyteen varhaiskasvatuksessa. 2018 Ebeneser-säätiö.
Sukuseikkailu. 2011 Lasten Keskus.
Villit pillit - lasten urkukirja. 2007 Lasten Keskus.
Enkelikirkko ja muita kirkkotarinoita. 2002 Edita.
Tiikerinmetsästäjän koti ja muita tarinoita. Lasten museo-opas. Edita 2000.