Pasi Lampela

 Pasi Lampela

© Veikko Somerpuro

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kokenut tekijä niin kirjallisuuden kuin teatterin alueelta.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen opiskellut Teatterikorkeakoulussa 1994-98 ja toiminut sen jälkeen vapaana kirjailijana ja teatteriohjaajana. Olen kirjoittanut parikymmentä näytelmää mm. Helsingin Kaupunginteatteriin ja Kansallisteatteriin, ja ohjannut omien näytelmieni lisäksi merkittäviä klassikoita ja uutta ulkomaista draamaa. Olen toiminut kahden rikossarjan käsikirjoittajatiimissä ja kirjoittanut proosaa. Proosatuontantooni kuuluu kolme novellikokoelmaa ja kolme romaania.

Esiintymiskokemusta on kertynyt runsaasti kirjamessuilta, kouluista, erilaisista yleisötilaisuuksista, kirjastoista, yliopistolta jne. Yleensä aiheena ja lähtökohtana ovat olleet omat työni, mutta olen puhunut myös yleisemmällä tasolla psykologisista ja yhteiskunnallisista teemoista, kuten esimerkiksi pahuudesta Helsingin sanomien ja Helsingin yliopiston järjestämässä Vox-luentosarjassa.

Mitä teen vierailulla?

Kerron mielelläni töistäni, niiden taustoista ja yhteyksistä aikamme ilmiöihin. Keskeinen teemani on kamppailu inhimillisyyden puolesta, kamppailu jota usein joudutaan käymään ylivoimaisen tuntuisissa olosuhteissa. Hyödynnän avoimesti omia kokemuksiani, mutta myös laajempia psykologisia ja yhteiskunnallisia havaintoja. Keskustelut, haastattelut ja luennot ovat olleet hyvin hedelmällisiä ja innostavia.

Tuotanto

Viimeisimmät työt:
Proosa:
Luottomies, romaani, LIKE 2020
Kehä, romaani, WSOY 2017
Kirottujen ilot, novelleja WSOY 2014

Teatteri:
Samuel D. Hunter: Valkoinen valas, ohjaus Kotkan Kaupunginteatteri 2020
Molière: Don Juan, ohjaus, Turun Kaupunginteatteri 2019
Sammakkokuningas, näytelmä ja ohjaus, Kansallisteatteri 2019