Hannele Lampela

 Hannele Lampela Lataa painokelpoinen kuva

© Arto Wiikari 2015

Espoo

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Lumoudu lastenkirjallisuudesta Prinsessa Pikkiriikin äidin johdolla.

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Olen työskennellyt lastenkirjailijana vuodesta 2016 ja minut tunnetaan erityisesti Prinsessa Pikkiriikki -kirjoistani. Kirjoitan myös fantasiatrilogiaa Talventaian tarinoita, jonka ensimmäinen osa Lumikuningattaren lumous ilmestyy syksyllä 2020.

Lastenkirjailijana minulle on tärkeää olla lapsen puolella ja antaa pienelle päähenkilölleni valtaa ja uskallusta toimia. Pyrin teksteilläni lumoamaan lukijan – toivon heidän löytävän sen lukemisen innon ja taian, jonka pauloihin itse jouduin usein lapsena. Uskon, että se on yksi tärkeimpiä työkaluja lasten lukuinnon elvyttämiseen.

Olen kiertänyt kouluissa ja kirjastoissa puhumassa lastenkirjoistani, kirjailijan työstä ja lukemisen tärkeydestä niin lapsille kuin aikuisillekin.  Monelle pienelle kuulijalle on ollut erityisen tärkeää kuulla, etten oppinut ensimmäisten joukossa lukemaan tai kirjoittamaan – supervoimani leikkien keksiminen ja mielikuvitus sen sijaan ovat edelleen huikea apu tarinoiden taikomisessa.

Mitä teen vierailulla?

Kerron mielelläni kirjoittamisesta ja kirjailijan työstä niin lapsille kuin aikuisillekin – millaisia aineksia hyvään tekstiin tarvitaan, miten oppia paremmaksi kirjoittajaksi ja miten minusta itsestäni tuli kirjailija. Olen luennoinut kirjailijuudesta haaveileville aikuisille ja vasta lukemaan oppiville lapsille hyvin samankaltaisista asioista, mutta eri tavoin.

Tuotanto

Talventaian tarinoita 2020
Prinsessa Pikkiriikina astetta paremmat loilotukset 2020
Prinsessa Pikkiriikin kesä 2020
Prinsessa Pikkiriikki ja huutava vääryys 2019
Prinsessa Pikkiriikin astetta paremmat iltasadut 2018
Kettu ja Vanhus 2017
Prinsessa Pikkiriikin talvi 2017
Täydellinen vaatekaappi tuhlaamatta, onnellisen ostamisen opas 2016
Prinsessa Pikkiriikki 2016