Pekka Laine

 Pekka Laine Lataa painokelpoinen kuva

© Veikko Somerpuro

Kuvassa Tommi E. Virtanen ja Pekka Laine

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen laaja-alainen ja sujuvasanainen musiikkijournalismin konkari, joka puhuu intohimolla ja näkemyksellä

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen taustaltani musiikkijournalisti, radiotoimittaja ja dokumentaristi, työskennellyt Yleisradiossa toimittajana vuodesta 1990. Olen käsikirjoittanut ja toimittanut useita mittavia ja palkittuja dokumenttisarjoja (Rock-Suomi, Iskelmä-Suomi, Klassinen Suomi, Urheilu-Suomi ja Politiikka-Suomi ). Olen kirjoittanut useita artikkeleita suomalaisen populaarimusiikin historiasta.

Elokuussa 2022 ilmestyi Tommi E. Virtasen kanssa kirjoittamani Suomalaiset sähkökitaristit -teos. Kirjassa piirretään yleistajuisia henkilökuvia yli 50 keskeisestä kitaristista, jotka ovat jättäneet jälkensä suomalaisen populaarimusiikin äänimaisemaan. Kitara ja muusikkojen kokemusmaailma kytketään laajempaan kulttuuriseen kehikkoon ja osaksi syvempää suomalaisen kulttuurin tarinaa. Esiinnyn kirjan tiimoilta yhdessä Tommi E. Virtasen kanssa.

Olen tehnyt kirjastovierailuita esim. suomalaisen laululyriikan tiimoilta.

Mitä teen vierailulla?

1. Olen erityisen kiinnostunut puhumaan suomalaisen sähkökitaran ja siihen kytkeytyvän rikkaan musiikkikulttuurin vaiheista yhdessä Tommi E. Virtasen kanssa. Esityksemme perustuu Suomalaiset sähkökitaristit-kirjaan ja sen syntyprosessiin.

2. Lisäksi olen valmis puhumaan suomalaisen populaarimusiikin historiasta ja ominaislaadusta. Perustana aiheesta toimittamani dokumenttisarjat ja radio-ohjelmat.

3. Minulta voi odottaa kokeneen esiintyjän asiantuntevaa ja persoonallisella otteella tehtyä esitystä, jossa informaatio ja elämyksellisyys ovat samassa paketissa. Asiaa näkemyksellä.

Tuotanto

Suomalaiset sähkökitaristit (Tommi E. Virtasen kanssa, Tammi 2022)
Iskelmä-Suomi (14 CD:n kokoelman oheiskirja, n. 100 sivua, Warner 2013)

Artikkeleita seuraavissa tietokirjasarjoissa:
Suomi Soi 1-4, TAMMI 2004-5
Suomen kulttuurihistoria 1-5, TAMMI