Jouni
Laaksonen

 Jouni Laaksonen Lataa painokelpoinen kuva

© Jouni Laaksonen

Kuva on otettu Korsatupa-nimisellä autiotuvalla, takan loimussa.

Kuhmo

Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Koulutukseltani olen diplomi-insinööri ja eräopas, mutta ammatiltani olen vuodesta 2000 alkaen ollut retkeilyyn erikoistunut tietokirjailija ja vapaa toimittaja. Avustan säännöllisesti Erä- ja Latu&Polku-lehteä ja silloin tällöin muita aikakauslehtiä ja vuosijulkaisuja. Retkeilyn eri aihepiireihin keskittyviä tietokirjoja olen kirjoittanut 13 kappaletta 15 vuoden aikana. Muuta työtä en tee, vaan olen päätoiminen kirjoittaja. Lehtiartikkelieni ja kirjojeni kuvitukset koostuvat yleensä omista valokuvistani.

Mitä teen vierailulla?

Mieluiten ja useimmin pidän paljon valokuvia sisältävän luennon kulloinkin halutusta retkeilyn aihepiiristä, kuten Suomen kansallispuistoista, retkeilijän erätaidoista, autiotuvista, lasten kanssa retkeilystä, umpihankihiihdosta, laajimmista erämaistamme, tai tietyn alueen retkeilymahdollisuuksista, kuten Suomen parhaista retkikohteista, Kainuun parhaista retkikohteista, tai Karhunkierroksesta. Kaikki nämä siis perustuvat suoraan omiin kirjoihini.

Suosittu aihe on ollut myös tietokirjailijan työstä kertova luentoni (Retkeilykirjailijan matkassa), jossa kerron miten kirjaidea syntyy ja millainen on kirjan syntyprosessi, näytän paljon luontokuvia maastosta tutkimusmatkoilta, ja kerron miten tietokirjailijan ansiot muodostuvat, ja miksi teen kirjoja.

Tuotanto

Retkeilijän kansallispuistot, Otava 2011 (6. painos 2017)
Hanki hohtava alla - Umpihankihiihtäjän kirja, Art House 2017
Karhunkierros retkeilyopas, Karttakeskus 2016
Lapsiperheen retkeilyopas, Karttakeskus 2014
Retkeilijän opas, Otava 2013
Retkeilijän autiotuvat, Karttakeskus 2012
Luontoelämysten Suomi, Otavamedia 2011
Erämaat, Edita 2010
jne.