Moona Laakso

 Moona Laakso Lataa painokelpoinen kuva

© Janica Lönn

Lohja

Kirjailijavierailut
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Vapaa toimittaja-kirjailija, joka suhtautuu intohimolla naisesikuvien nostamiseen.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen vapaa toimittaja-tietokirjailija ja kirjoitan henkilöiden elämäntarinoista niin kirjoja kuin lehtijuttuja. Erityisen lähellä sydäntäni ovat naisten asema, asiat ja elämät.

Kirjassani Naisia jotka etsivät suurta tulta (2024) esittelen 1900-luvulla eläneitä suomalaisia naisia, jotka maalasivat, kirjoittivat, soittivat ja loivat puolisoidensa varjoissa. Nykypäivän esikuvallisia naisia olen puolestaan nostanut esiin kirjassa Vaurastu kuin nainen (2021). Miehet hallitsevat rikkaimpien tilastoja, ja kirjassa paneudutaan henkilötarinoiden kautta siihen, mikä estää nykynaisia vaurastumasta ja miten taloudellisen tasa-arvon saavuttaminen olisi mahdollista.

Olen opiskellut kirjoittamista ja kirjallisuutta Jyväskylän avoimessa yliopistossa.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni Naisia jotka etsivät suurta tulta -kirjani historiallisista "varjonaisista" (mm. Aino ja Elissa Aalto, Saimi Järnefelt, L. Onerva jne.) ja teemoista kuten taiteilijaliitot, naisten asema ennen ja nyt.

Myös luovuudesta, itseilmaisusta, kirjoittamisen ja lukemisen palosta puhun ja keskustelen mielelläni, kuin myös kaikesta naisten elämään liittyvästä. Myös työpajojen vetäminen näistä aiheista on mahdollista - naiseutta, itseilmaisua ja sisäistä tulta voidaan etsiä erilaisten innostavien kirjoitusharjoitusten ja esimerkillisten historiallisten varjonaisten avulla.

Tuotanto

Miehen mitta, Storytel 2024
Naisia jotka etsivät suurta tulta, Into Kustannus 2024
Menesty kuin mies, Into Kustannus 2023
Vaurastu kuin nainen, Into Kustannus 2021
Tripsteri Irlanti matkaopas, Readme.fi 2019