Sari Kuusela

 Sari Kuusela Lataa painokelpoinen kuva

© Into Kustannus

Espoo

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Tietokirjailija, joka on kiinnostunut kaikesta siitä, mikä ihmisiä liikuttaa. Ihmissuhteet, vuorovaikutus, maisemapyöräily, juoksu.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen tietokirjailija, yhteiskuntatieteiden tohtori, ultrajuoksija ja matkapyöräilijä, joka on väitellyt vallasta ja johtamisesta ja tehnyt töitä johto- ja asiantuntijatehtävissä, työnohjaajana, kouluttajana ja puhujana. Esiintyjänä saan palautetta innostamisesta, ymmärrettävyydestä ja käytännönläheisyydestä.

Kirjoissani olen syventynyt valtaan ja johtamiseen (2013), työyhteisöjen toimintaan (2021, 2015, 2013), vuorovaikutukseen (2023, 2018) ja liikkumiseen ja luontokokemuksiin (2024, 2020).

Uusimmat kirjani syventyvät ihmissuhteisiin ja liikunnan ja ympäristön merkitykseen. Maisemapyöräilyn taito (2024, Aviador) kertoo paikkatietoisesta kulkemisesta, maiseman lukemisesta ja läsnäolon taidosta.

Vaikutuksen alaisena. Eli kuinka ihmiset ympärillämme vaikuttavat kaikkeen, mitä teemme (2023, Into) kertoo vuorovaikutuksesta, ryhmän vallasta ja sosiaalisista peleistä. Mielenmaisemia (2020, Partuuna) yhdistää arjen vuorovaikutuksen ja pyöräilyn.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni sekä siitä, mitä ihmisten välillä tapahtuu että liikunta- ja luontokokemuksista.

Vuorovaikutuksen maailmasta aiheina esimerkiksi: sosiaaliset tilanteet, vuorovaikutustyylit ja -taidot, sosiaalinen valta, luottamuksen merkitys, yhteisöjen toiminta, sosiaaliset pelit ja ryhmän valta.

Liikunta- ja luontokokemuksista aiheina esimerkiksi: paikkatietoinen kulkeminen, maiseman lukeminen, matkapyöräily, miksi fyysinen ja henkinen liike on tärkeää, miten lähteä liikkeelle, liikunnan vaikutus elämään, sohvaperunasta juoksijaksi.

Tuotanto

Maisemapyöräilyn taito (4/2024, Aviador Kustannus)
Vaikutuksen alaisena. Eli kuinka ihmiset ympärillämme vaikuttavat kaikkeen, mitä teemme (2023 Into Kustannus)
Luottamuskulttuuri – työyhteisön voimavara (2021 Value Books, M-K Forssénin kanssa)
Mielenmaisemia. Merkityksellisen elämän jäljillä. (2020 Partuuna)
Organisaatiodramaturgialla toimiva työyhteisö (2018 Kauppakamari)
Organisaatioelämää – kulttuurin voima ja vaikutus (2015 Talentum)
Hyvä paha valta (2013 Talentum, Marjatta Jaben kanssa)
Esimiehen vuorovaikutustaidot (2013 Sanoma Pro)
Valta ja vuorovaikutus johtamisessa (2010 väitöskirja, Tampereen yliopisto)