Saija Kuusela

 Saija Kuusela

© Otto Virtanen

Kouvola

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Sujuvasanainen ja kokenut esiintyjä, joka pystyy keskustelemaan niin kauno- kuin tietokirjallisuudesta sekä suomeksi että englanniksi.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen jaalalainen kirjailija-biologi (s. 1979), koulutukseltani olen filosofian tohtori. Olen opiskellut kirjoittamisen perus- ja aineopinnot Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa ja luovan kirjoittamisen sivuaineen Turun yliopistossa. Lisäksi olen esiintynyt niin tv:ssä kuin radiossakin ja toiminut freelance-toimittajana Ylellä. Kirjailijan ominaisuudessa olen esiintynyt mm. Turun, Helsingin ja Jyväskylän kirjamessuilla, kirjastovierailuilla ja Erkki Liikasen isännöimällä kirjailijakiertueella Rantasalmella ja Mikkelissä.

Minua kiinnostavat mm. valtaan, rikollisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvät teemat, kirjallisuus, kirjoittaminen ja fiktiivisten hahmojen tarjoama eläytymispinta sekä luonnon monimuotoisuuteen ja sen suojeluun liittyvät aiheet.

Pystyn esiintymään sujuvasti myös englanniksi.

Mitä teen vierailulla?

Kirjoitan psykologisia dekkareita, joiden keskiössä on tutustuminen ihmisen pimeisiin puoliin. Fiktio on mahdollisuus tutkia turvallisesti, ikään kuin leikin avulla, näitä puolia itsessäni. Uskon, että vain tutkimalla mahdollisimman rehellisesti omaa sisintäni pystyn elämään aidossa kanssakäymisessä myös muihin.

Kykenen keskustelemaan monenlaisista teemoista, myös kirjoittamisen ja lukemisen merkityksestä ylipäätään; asioiden sanallistamisen eheyttävästä voimasta. Eniten tällä hetkellä kiinnostavat valtaan, rikollisuuteen, ihmissuhteisiin, seksuaalisuuteen ja luottamukseen liittyvät teemat. Uskon omakohtaisen kokemuksen ja esimerkin voimaan myös esiintymisessäni - esimerkkejä avoimen rehellisestä puheesta löydät mm. Spotifysta Kipua ja kipinää -podcastista.

Toiselta ammatiltani olen luonnonsuojelukysymyksiin keskittyvä biologi, jonka osaamisalueeseen kuuluvat mm. metsien monimuotoisuus- ja ilmastokysymykset, kestävään elämäntapaan liittyvät näkökulmat ja luonnonsuojelupolitiikka.

Tuotanto

Vyöry (romaani), 2022, Kustannusosakeyhtiö Tammi
Katse (romaani), 2021, Kustannusosakeyhtiö Tammi

Metsän salainen elämä (tietokirja), 2016, Gaudeamus Oy (Tiedonjulkistamisen valtionpalkinto 2017, Vuoden luontokirja 2016)
Luonnossa - Nisäkkäät 3 (tietokirja), 2009, Werner Söderström Osakeyhtiö
Luonnossa - Nisäkkäät 2 (tietokirja), 2008, Werner Söderström Osakeyhtiö