Vehka Kurjenmiekka

 Vehka Kurjenmiekka Lataa painokelpoinen kuva

© Aliina Hakonen

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen sateenkaareva spefikirjailija, podcastaaja ja roolipelisuunnittelija. Teosteni keskiössä ovat lempeys ja toivo.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen sateenkaareva spefikirjailija ja roolipelisuunnittelija. Koulutukseltani olen kirjahistoriaan perehtynyt lukijatutkija, ja erikoistumisalojani ovat kirjojen immersiivisyys, erilaisten lukijoiden näkökulmat ja tarinankerronnan elävöittämisen keinot. Olen opiskellut kirjoittamista myös Kriittisessä korkeakoulussa.

Esikoisromaanini Kellopelisydän on tyylilajiltaan grimhyggeä, eli sellaista fantasiaa, jonka keskiössä ovat toivo ja lempeys synkässä maailmassa. Se kertoo salamurhaajista, joiden kellopelisydän pakottaa heidät murhaamaan uhrin jokaista elinvuotta kohden.

Pyrin romaaneissani rikkomaan stereotypioita ja totuttuja fantasiakirjallisuuden rakenteita, ja käyttämään mahdollisimman rikasta suomen kieltä. Kuulun itse sateenkaarivähemmistöön ja kirjoissanikin on paljon sateenkaarihahmoja. Pyrin hahmokaartissani laaja-alaiseen representaatioon ja käytän aina sensitiivisyyslukijoita. Teen sensitiivisyysluentaa myös itse muille kirjoittajille.

Mitä teen vierailulla?

Olen valmis puhumaan laaja-alaisesti eri aiheista, mutta erityisesti lukeminen, eläytyminen, sateenkaarivähemmistöjen oikeudet ja toivon näkökulma maailman myllerryksen keskellä ovat sydäntäni lähellä.Teen mielelläni kirjavinkkausta erilaisille yleisöille, sillä tunnen kirjallisuuskenttää laidasta laitaan.

Nuorten lukeminen on sydäntäni lähellä. Olen tällä hetkellä päivätyökseni nuorisotyön asiantuntija.

Työpajoja voin pitää esimerkiksi maailmanrakennuksesta, tarinan alkuvaiheen suunnittelusta, intuitiivisesta kirjoittamisesta tai siitä, miten löydetään ideoita, joista kirjoittaa. Lisäksi pidän mielelläni työpajoja siitä, miksi ja miten kirjoittajan kannattaa lukea!

Pystyn myös vetämään roolipelejä eri kokoisille yleisöille / ryhmille, ja lähestyn mielelläni kirjallisuutta myös yhteisöllisenä tarinankerrontana. Minulta löytyy myös juhlatilanteita varten suunniteltuja yhteisöllisiä murhamysteereitä, joita voin vetää.

Tuotanto

Kellopelisydän, 2023, Aula & Co
Legendoja & lohikäärmeitä: Pelinjohtajan kirja, 2023, Myrrys (yhdessä muiden kirjoittajien kanssa)
Legendoja & lohikäärmeitä: Pelaajan kirja, 2022, Myrrys (yhdessä muiden kirjoittajien kanssa)