Jari Kupila

 Jari Kupila Lataa painokelpoinen kuva

© Jari Kupila

Riihimäki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Asiantunteva ja innostava historia- ja urheilumies. Toimittaja- ja opekokemus näkyvät kyvyssä kohdata yleisö eri tilanteiden vaatimin tavoin.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Kaksi omaa tietokirjaa, kaksi yhdessä työryhmän kanssa tehtyä. Erikoisalaa urheilun ja yhteiskunnan suhteen tarkeastelu historiassa ja nykyajassa. Vuonna 2022 yhdessä Laura Kolben ja Samu Nyströmin kanssa tehty Helsinki 1952 – Kansainvälistyvä pääkaupunki oli ehdolla vuoden historiateokseksi.

Omaa erityisalaani on suomalaisen modernisaation historia, vuosi 1918, olympialiike sekä urheilun ja yhteiskunnan suhteen kehitys sekä sen erilaiset murroskohdat. Taustalla pitkä ura urheilujournalistina. Valittiin vuoden 2017 urheilujournalistiksi.

Toimin nyt Liikunta & Tiede -lehden päätoimittajana ja opettajana. Osallistun aktiivisesti omien erityisalueideni yhteiskunnalliseen keskusteluun, mediassa ja erilaisissa tilaisuuksissa esiintyen.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni omien osaamisalueideni teemoista. Toimittaja- ja opettajatausta näkyy tavassani puhua. Otteeni on kerronnallinen, kulloisenkin yleisön luonteen huomioiva. Minua on sanottu innostavaksi ja ajatuksia herättäväksi esiintyjäksi. Pyrin kerronnallisen tyylin ohella rakentamaan esitykseni siten, että kuulijoille tulee helpoksi heittää välikysymyksiä, mutta en piinaa yleisöäni millään pakotetulla interaktiivisuudella.

Erilaiset toiminnalliset metodit ovat minulle opettajatyön kautta tuttuja ja sovellan niitä mielelläni myös koulutyöni ulkopuolisissa esiintymissä, jos sellainen tilaisuuksien luonteeseen sopii.

Tuotanto

Kun mitalitoivot ampuivat toisiaan - urheilun sisällissota 1918, 2023, Minerva
Helsinki 1952 - Kansainvälistyvä pääkaupunki, 2022, Minerva (Yhdessä Laura Kolben ja Samu Nyströmin kanssa)
Rata Auki, 2020, Lehtimoguli
100 Sankaria, 2017, Lehtimoguli (työryhmän jäsenenä)