Pia Krutsin

 Pia Krutsin Lataa painokelpoinen kuva

© Jani Ikonen

Tampere

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Yhteistä sanataiteilua, vinkeitä lukuvinkkejä, huimia kielileikkejä ja lukutaitotyön asiantuntijuutta!

Kirjojeni kohderyhmä

Alakoulu , Alkuopetus , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Olen Tampereella asuva lastenkirjailija ja sanataideopettaja. Esiintyjänä olen kokenut ja helposti innostuva sekä erikoistunut lapsia osallistavien menetelmien käyttöön. Ensimmäinen lastenkirjani, Jani Ikosen kuvittama runokirja Kaupunki Kukaties (WSOY), julkaistiin vuonna 2021.

Taidekasvattajana minulla on yli 20 vuoden kokemus koulu- ja päiväkotivierailuista ja työpajoista. Puhun mielelläni sanataiteesta ja lukemisen edistämisestä, ja vierailuillani harvoin vain istutaan paikallaan. Koulutukseltani olen yleisen kirjallisuustieteen maisteri.

Olen toiminut laajasti sanataiteen ja kirjallisuuden järjestöissä ja asiantuntijatehtävissä: olen perustanut Tampereelle Sanataideyhdistys Yöstäjän, ja ollut mukana mm. laatimassa Suomen kansallista lukutaitostrategiaa. Käsittelenkin mielelläni kirjallisuutta myös pedagogisesta näkökulmasta.

Erityinen taitoni on runojen jumppaaminen ja unelmani saada lasten ja nuorten ääni paremmin kuuluviin kirjallisuuden kentillä.

Mitä teen vierailulla?

Lapsiyleisöille pidän mieluiten työpajoja, joissa jokainen pääsee osallistumaan oman taitotasonsa mukaan. Vaikka olenkin lastenrunoilija, vierailun sisältöinä onnistuvat muutkin kirjallisuuden genret supersankareista salapoliisitarinoihin. Yhteisöpedagogisin keinoin rakennetut mielikuvitusmaailmat ja omat hahmot innostavat aina!

Runoaiheisella vierailulla sukelletaan kuvitteelliseen runokaupunkiin hauskan uutislähetyksen sekä kuvitus- ja kirjoitustehtävien avulla. Kaupunki Kukaties -kirjaan pohjautuvalle vierailulle on mahdollistaa pyytää kanssani myös kirjan kuvittaja, Jani Ikonen.

Alle kouluikäisille ja heidän vanhemmilleen ohjaan mielelläni suomalaisiin kansanloruihin perustuvia lorukylpyjä. Aikuisyleisöille vedän sanataidekoulutuksia ja asiantuntijaluentoja erityisesti lasten ja nuorten lukutaitotyöhön liittyen.

Tutkitaan yhdessä, millaisia erityisiä kykyjä meistä kaikista sanataiteen avulla löytyy!

Tuotanto

Kaupunki Kukaties, 2021, WSOY