Jukka Koskelainen

 Jukka Koskelainen Lataa painokelpoinen kuva

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen julkaissut paljon esseitä ja käynyt puhumassa kirjallisuudesta ja kulttuurista, esim. Tulenkantajista ja Latinalaisesta Amerikasta.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen esseissti ja runoilija, julkaissut myös romaanin Café Cosmos. Esseekirjoista voi mainita teoksen Mahtava minä — itsekkyyden voima ja vastavoimat (2017), joka käsittelee itsekkyyttä, sen hyviä ja huonoja puolia sekä tapoja puhua siitä eri aikoina. Muut esseet käsittelevät sein kulttuurihistoriaa Saksassa ja Latinalaisessa Amerikassa. Olen myös opettanut kirjoittamista. Olen pitänyt esitelmiä romantiikasta kirjallisuuden suuntana, runouden merkityksestä, Latinalaisen Amerikan kulttuurista, Tulenkantajista ja romaanin nykytilasta. Olen käynyt puhumassa kirjastoissa, Työväenopiston tilaisuuksissa, kouluissa ja yksityistilaisuuksissa.

Mitä teen vierailulla?

Puhun kirjallisuudesta ja kirjallisesta kulttuurista, kirjoittamisesta ja kirjallisuuden merkityksestä. Olen valmis pitämään työpajoja, luentoja ja esitelmiä siitä, mikä on hyvä teksti ja miten omaa tekstiä voi parantaa, oli kyse sitten asiatekstistä, kaunokirjallisesta proosasta tai runosta. Keskityn havainnollisuuteen ja ilmaisun iskevyyteen.
Tämän lisäksi puhun aatehistoriasta, mutta en abstraktisti, vaan pohdin esimerkiksi, miten romantiikka tyylisuuntana voi näkyä Tuure Kilpeläisen sanoituksissa ja nykykirjallisuudessa.

Tuotanto

Café Cosmos, romaani. Aviador 2020.
Sanoja mustan tähden alla: matkoja muusikkojen haudoille. Esseitä. Aviador 2018.
Mahtava minä. Itsekkyyden voima ja vastavoima. Esseitä, kulttuurihistoriaa. Atena 2018.
Idän ympäriajo. Runoja. Aviador 2016.