Tuula Korolainen

 Tuula Korolainen

© Esko Jämsä / Tammi

Vantaa

Kääntäjävierailut
Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Runon ja tarinan taikaa lapsille, lastenkirjallisuuden asiantuntemusta aikuisille, kirjavinkkausta ja tietoa kirjailijan työstä molemmille.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Päiväkoti/esikoulu

Kuvaus

Valtaosa tuotannostani on lastenkirjoja päiväkoti- ja alakouluikäisille: runoja, kuvakirjoja, tietokirjoja ja helppolukuisia romaaneja. Jokunen runokirja on nuorille, ja aikuisille olen mm. toimittanut runoantologioita ja kirjoittanut tietokirjoja kirjallisuudesta. Lisäksi olen myös kääntäjä, kriitikko ja lasten- ja nuortenkirjallisuuteen erikoistunut toimittaja. – Aikuisten kirjat ovat usein syntyneet yhdessä jonkun kollegan, useimmin Riitta Tuluston, kanssa.

Kirjoissani kerrotaan usein tunteista ja elämän isoista asioista kuten rakkaudesta ja ystävyydestä, monenlaisuuden hyväksymisestä, syntymästä ja kuolemasta, luonnosta ja luomisen ilosta ja voimasta. Kartan kuitenkin ryppyotsaisuutta ja lähestyn teemoja arkielämän ja huumorin kautta – tämä pätee myös aikuisille suunnattuihin teoksiini.

Olen kertonut omasta tuotannostani kouluissa, kirjastoissa, yhdistyksissä yms., lastenkirjallisuudesta olen luennoinut mm. yliopistoissa, kansalaisopistoissa ja seminaareissa.

Mitä teen vierailulla?

Voin lukea omia kirjojani ääneen, kertoa niiden synnystä ja kirjailijantyöstä yleensä, sekä lapsille että aikuisille. Lapset voivat halutessaan lähettää kysymyksiä etukäteen ja myös omia tekstejään, jos haluavat niistä kommentteja. Lasten kanssa voimme myös keskustella lukemisesta ja mielikirjoista, ja jos halutaan, voin myös vinkata kirjoja, muitakin kuin omiani. Jokin tekstikin voidaan tehdä yhdessä, jos niin on opettajan tai ohjaajan kanssa sovittu ja homma valmisteltu. Joskus on tehty yhteiskeikkoja kuvittajan kanssa.

Aikuisten tilaisuuksissa voin olla luennoitsijana, puhujana, keskustelijana tai haastateltavana, aiheena oma tuotanto, kirjailijantyö, lastenkirjallisuus ja sen eri lajit, lasten lukeminen, lastenkirjakritiikki yms.

Tuotanto

Uusimmat teokset:
Sara ja kadonneet sateet, kuv. Meria Palin, 2020 Karisto
Aave pyykkinarulla CD, sävellykset Timo Klemettinen, 2019 Alba
Taivasta hipoo hännänpää - Valitut runot 1990-2018, 2018 Lasten Keskus
Leijona se venytteli - 100 vuotta suomalaista lastenrunoa, toim. Korolainen & Tulusto, 2017 Lasten Keskus
Ikäisekseen hyvin säilynyt - Satavuotiaan Suomen runoja, 2017 Kirjapaja
Kissa Killin villi lelupäivä, 2016 Tammi