Heidi Korkiakangas

 Heidi Korkiakangas Lataa painokelpoinen kuva

Nokia

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Heidi Korkiakangas - intuitiivinen heittäytyjä ja humoristi sekä kirjailijana että esiintyjänä. Nuorten ja lukemisen puolesta!

Kirjojeni kohderyhmä

Yläkoulu

Kuvaus

Olen esikoiskirjailija. Nuortenromaanini Just Do Nothing, Aatu Sorsa, ilmestyi syyskuussa 2022.

Olen myös käsikirjoittanut Nokian Etunäyttämölle näytelmän Jäähän merkitty (2019) ja näytelmän Siistijä – nihkeä komedia homekoulusta (2022). Laulan ja raapustelen lyriikoita Parakin lapset -punkbändissä sekä toisessa, vielä nimettömässä bändissä.

Nuorten elämää olen tarkkaillut läheltä jo vuosia erityisluokanopettajan roolissa. Erilaisten nuorten kanssa oleminen ja vuorovaikutus heidän kanssaan on siis työtäni. Haluan keskustella nuorten kanssa elämän tärkeistä ja syvemmistä teemoista kirjani avulla. Osallistan heitä kysymyksin ja pohdintatehtävillä ryhmissä tai parin kanssa. Olen laatinut kirjastani myös Blooket-tietovisan.

Huumori ja rehellisyys ovat tärkeitä arvoja. Haluan kurkistaa myös elämän nurjalle puolelle. Ihmisten kohtaaminen ja heidän tarinansa kiinnostavat.

Mitä teen vierailulla?

Haluan puhua nuorten kanssa elämästä totuudenmukaisesti ja aidosti. Kannustaa heitä tutustumaan itseensä, jotta he uskaltaisivat kokeilla ja löytää erilaisia lahjojaan ja puoliaan, ja uskaltaisivat myös epäonnistua ja unohtaa suorittamisen. Esimerkit omasta elämästä ja huumori ovat hyviä välineitä nuorten kanssa.

Olen opiskellut psykologiaa, joten hyödynnän mielelläni niitä tietoja myös esiintymisessäni. Moraalisten kysymysten pohdintaa pitäisi olla enemmän myös koulussa. Nuortenkirja on erinonomainen väline näihin pohdintoihin.

Haluan herättää nuorissa ajatuksia ja keskustelua mm. somen ja älypuhelimien huonoista puolista. Pystyn myös kertomaan oman työkokemukseni kautta, että hyvinkin haastavista elämäntilanteista pääsee eteenpäin, kun uskaltaa ottaa apua vastaan ja puhua.

Esitykseni pohjana on diaesitys kirjan aiheista ja teemoista. Esityksen lomassa keskustelen ja heitän pohdittavaa nuorille. Luen näytteitä kirjastani ja lopuksi pidän tietovisan palkinnon kera.

Tuotanto

Just Do Nothing, Aatu Sorsa, 2022, Myllylahti
Näytelmä Siistijä, nihkeä komedia homekoulusta 2022
Näytelmä Jäähän merkitty 2019