Tatu Kokko

 Tatu Kokko Lataa painokelpoinen kuva

© Marc Sabat

Kuopio

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen kokenut, innostava ja sanavalmis esiintyjä, joka kirjoittaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Yläkoulu

Kuvaus

Olen vapaa kirjailija, kustantaja ja kokenut esiintyjä. Kierrän paljon kouluvierailuilla puhumassa lukemisen tärkeydestä ja hauskuudesta. Innostamisen keinojani ovat huumori ja vuorovaikutus. Mottoni on, että kirjallisuus on kivaa ja kehittävää ja siitä voi nauttia monella eri tavalla.

Rob McCool -kirjasarjaani olen kirjoittanut avoimesti blogissa yhteistyössä nuorten kanssa. Se on ollut hauskaa ja opettavaista.

Rakastan historiaa ja olen käsitellyt teoksissani mm. Minna Canthia, Juhani Ahoa ja Eero Järnefeltiä. Kultakauden ilmiöt ja ihmiset saavat minut aina syttymään.

Minulla on vahva kokemus myös haastattelijana erilaisissa tilaisuuksissa lähinnä muiden kirjailijoiden seurassa.

Kustantajana osaan kertoa kirjojen synnystä laajemminkin olivatpa sitten kyseessä paperikirjat, e-kirjat tai suureen suosioon nousseet äänikirjat.

Mitä teen vierailulla?

Olen hauska ja rento esiintyjä. Kohtaan ihmiset ihmisinä ja luon tilanteisiin kodikkaan tunnelman olipa yleisössä sitten viisi tai viisisataa kuulijaa. Kerron kirjailijan työstä, esittelen tuotantoani ja keskustelen lukemisesta ja kirjallisuudesta.

Teen vierailuja ala- ja yläkouluihin, lukioihin, lukupiireihin ja kirjastoihin.

Nuorten lukuinnostus on lähellä sydäntäni. Nuortenkirjasarjaani kirjoitan Livekirjailija-blogissa, jossa keskeneräinen käsikirjoitus on todellakin kaikkien näkyvillä. Nyt tekeillä olevan 4. Rob McCool -kirjan on määrä ilmestyä keväällä 2024. Tervetuloa mukaan!

Pidän innostavia kirjoituspajoja niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

Luennoilla puhun lasten ja nuorten lukemisesta sekä keinoista, joilla sitä voi edistää. Kieputan mukaan myös kirjallisuuden historiaa Minna Canthista ja Juhani Ahosta. Juhani Ahosta ja Rautatie-klassikosta olen tehnyt yläkouluihin ja lukioihin sopivan oppimateriaalin.

Tuotanto

Roskasakki -lastenkirjasarja: Roskasakki ja kadonnut kulkunen, 2012, Roskasakki ihan pihalla, 2013, Roskasakki - Rusina karkuteillä, 2014, Roskasakki ja Papanamaa kartta, 2016, kuvittanut Timo Filpus

Rob McCool -nuortenkirjasarja: Rob McCool ja Krimin jalokivi, 2015, Rob McCool ja Kirottu metsä, 2017, Rob McCool ja Lapponian vangit, sarjan aloitusosa oli Savonia-kirjallisuuspalkintoehdokas

Juhahi Ahon Rautatie-klassikko, 2011, toim, ja nykykielelle kirjoittanut

Heinäkuun päivä, 2013, historiallinen romaani

Kävelevien patsaiden kaupunki, 2019, Icasos, Minna Canth -aiheinen romaani ja Savonia-kirjallisuuspalkintoehdokas