Meritta Koivisto (Veilleux)

 Meritta Koivisto (Veilleux) Lataa painokelpoinen kuva

© Ari Haimi / Aviador Kustannus

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Minulta on julkaistu kolme romaania: Sovinto (nimellä Meritta Veilleux), Aviador Kustannus, 2017; Poissa, Avain 2011, Lontoolainen rakastaja, 2006, Otava ja vironkielinen laitos 2007, Varrak. Tulossa on myös ensimmäinen äänikirja. Olen taustaltani elokuvakäsikirjoittaja ja ohjaaja ja kirjoittanut käsikirjoituksia myös englanniksi mm. näytelmä Privacy. Viimeksi esiinnyin Finland Centerin vieraana yhdessä Jussi Valtosen kanssa New Yorkissa. Puhuimme kirjojemme (Sovinto ja He eivät tiedä mitä tekevät) sisältömaailmasta ja arvoista sekä etiikasta valintojen edessä. Olen tehnyt erilaisia opetustöitä mm. vetänyt novellikursseja kansalaisopistossa ja toiminut käsikirjoituksen opettajana Ylen ja Raivoisien Ruusujen dokumenttiprojektissa maahanmuuttajanaisille.
Puhun sujuvasti englantia ja pystyn esiintymään myös ruotsiksi. I am a Finnish Novelist, Playwright and Writer for Screen and TV. I have also directed two short films. I have written screenplays in English, please see for the works and awards merittakoivisto.weebly.com

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni niistä teemoista ja aiheista, joita toivotaan. Samoin work-shopeissa. Olen pitänyt luennon kirjailijan työstä (Columbia University, New York) ja opettanut nuorille elokuvadramaturgiaa, aikuisille novellien kirjoitusta ja senioreille, miten oman elämän kokemuksista voi kirjoittaa lyhyen tarinan. Voin esim. verrata tarinan kertomisen tapoja teoksissani: romaaneissa, novelleissa, elokuvissa tai jopa näytelmässä - miten ne eroavat toisistaan ja mikä niissä on yhteistä.

Tuotanto

Sovinto, nimellä Meritta Veilleux, Aviador Kustannus, 2017
Poissa, Avain, 2011
Lontoolainen rakastaja, 2006, Otava, vironkielinen laitos 2007, Varrak (elokuvaoikeudet optioitu, tuottajat Lisa Blok ja Phil Linson, USA).
Novellleja 2007-2017 mm. Suomen Lääkärilehti, Karjala, Sotainvalidi, Anna (jatkokertomus), Blue Wings.
Ampiaispaini, lyhytelokuva, ohjaus ja käsikirjoitus, Pääpalkinto Sveitsin kansainvälinen lyhytelokuvafestivaali Winterthur, 2000; 1. Palkinto, Blue Sea Film Festival, 2000, TV-esitysoikeudet ARTE Cinema, Ranska.
Privacy, näytelmäkirjailija, Kunniamainittu finalisti, New Century Writer Awards, 2002, USA
A Personal Matter, pitkä elokuvakäsikirjoitus, tunnustuspalkinto, The Lone Star Screenplay Competition, 1997, USA
Balthazar's Funeral, dramaturgi, ohjaus, tuottaja, 1994, USA. Ehdokas Oscar-palkintojen lyhytelokuvien sarjassa.