Iida Kiviranta

 Iida Kiviranta

© Meri Björn

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Sateenkaareva esikoiskirjailija ja sidontataiteilija

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen digitaalinen muotoilija, kirjoittaja ja sidontataiteilija. Olen opiskellut taidetta japanilaisessa tyttökoulussa ja sidontaa salaisissa kellareissa.

Esikoisteokseni Ensisolmu on hurja kasvukertomus Annista, joka pakenee elämäänsä opiskelijavaihtoon Tokioon. Siellä hän päätyy köysisalonkiin, josta aukeaa yksityisklubien ja bileiden salainen maailma. Suomessa Anni löytää kinky-yhteisön, jossa vallitsee tiukka hierarkia ja jonka leikit ovat julmia, kivuliaita ja joskus verisiä. Ensisolmun on intensiivinen romaani suostumuksesta, valtasuhteista ja vaistojen kauneudesta.

Mitä teen vierailulla?

Olen luonteva puhuja ja tottunut toimimaan haastatteluissa. Yhdistän mielelläni kirjan esittelyä köysisidonnan lajiesittelyyn esimerkiksi alkeistyöpajan (itsen sitomisesta tai pareille) tai sidontaesityksen muodossa. Olen opettanut köysiä neljän vuoden ajan mm. Helsinki Shibari -köysiyhteisössä ja Turku Peer Ropessa. Olen saanut oppini lajin parhailta tekijöiltä yksityisopetuksessa ja työpajoissa ympäri maailman. Uskallan sanoa hyvällä omallatunnolla olevani yksi Suomen kovatasoisimmista köysiammattilaisista ja oppilaani ovat kehuneet lempeää ja osaavaa suhtautumistani köysiopetukseen.

Tuotanto

Ensisolmu, 2023, Kosmos