Pasi Kivioja

 Pasi Kivioja

Kerava

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Analyyttinen toimittaja-kirjailija ja kokenut esiintyjä, joka haastaa yleisönsä ajattelemaan ja keskustelemaan. Ei varmasti ole tylsää!

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kirjoittanut vuodesta 1997 lähtien ammatikseni toimittajana paikallislehtiin, sanomalehtiin ja nykyisin aikakauslehtiin. Olen tehnyt yhden novellikokoelman ja yhden tietokirjan, ja lisää on toivon mukaan tulossa. Matkan varrella olen ehtinyt toimia myös käsikirjoittajana erilaisissa projekteissa, kuten toimitussimulaattorissa, museon näyttelyissä, mediakasvatusaineistoissa ja parhaillaan tv-sarjan teossa. Väittelin iltapäivälehtien ja median murroksesta Tampereen yliopistossa, ja valmistuin yhteiskuntatieteiden tohtoriksi 2019.

Olen rutinoitunut, asiantunteva esiintyjä, ja minulle on tärkeää, että yleisö pysyy hereillä ja viihtyy.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni journalistin työstä, mediasta, mediaetiikasta, mediataloudesta, journalismista, kirjan kirjoittamisesta ja tuoreimmasta kirjastani Tilanne päällä, joka kertoo lehtikuvaaja Peter Janssonin työurasta ja median tabuaiheista. Minulla on pitkä kokemus etenkin koululuokille puhumisesta alakoululaisista lukiolaisiin, ammatillisiin opiskelijoihin ja yliopisto-opiskelijoihin. En pelkää teini-ikäisiä, koska heitä on useampi kotonakin. Esiinnyn mahdollisimman vuorovaikutteisesti yleisön kanssa - mieluummin dialogia kuin monologia. Lupaan, ettei vierailulla ole tylsää!

Voin osallistua myös haastatteluihin, paneelikeskusteluihin tai niiden vetämiseen.

Tuotanto

Tilanne päällä! Suuria uutisia ja arkoja aiheita lehtikuvaajan silmin, 2019, Docendo (yhdessä Peter Janssonin kanssa)
Toimittajan salausopas, suom. toim., 2018, Mediapooli (yhdessä Freja Wedenborgin kanssa)
Legendat, 2001, Karisto