Jenni Kirves

 Jenni Kirves Lataa painokelpoinen kuva

© Rauha Kirves / WSOY

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Minulle mikään inhimillinen ei ole vierasta ja siksi jaksan aina innostua ihmisläheisistä aiheistani ja samalla innostaa kuulijanikin.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus

Kuvaus

Olen etupäässä tietokirjailija ja historiotsija, mutta olen kirjoittanut myös lastenkirjan ja käsikirjoittanut sarjakuvia. Olen loputtoman kiinnostunut ihmisistä ja elämän eri ilmiöistä. Uteliaisuus on toinen nimeni. Päämääräni on sekä kirjoittaa, että puhua niin yleistajuisesti, että jokainen ymmärtää. Missioni on lisätä ihmisten historiantajua. Harvat ilmiöt tässä maailmassa ovat kokonaan ennenkokemattomia ja sen ymmärtäminen luo lohtua myös tähän päivään. Toivon omalla työlläni pystyväni lisäämään suomalaisten suhteelisuudentajua ja lisäämään ymmärrystä erilaisten puoluepoliittisten näkökulmien välilllä. Kaiken avain on oppia pois mustavalkoisesta ajattelusta ja kehittää empatiaa erilaisia, usein erehtyväisiäkin ihmisiä kohtaan.

Mitä teen vierailulla?

Olen ollut paljon luennitsijana/ alustajana/esitelmöitsijänä/ panelistina ja haastateltavana. Puhun mielelläni kaikista työhöni liittyvistä aiheista - inhimillisestä sotakokemuksesta sen eri kanteilta sekä sodan jälkeisistä selviytymisprosesseista ja jälleenrakentajien mielenmaisemasta. Myös Aino Sibeliuksen elämän eripuolet ja Kalle Pätalon elämän kipupisteet ovat minulle mieluisia puheenaiheita. Erityisesti sydäntäni lähelläni on julistaa lukemisen ja oppimisen ilosanomaa. Tieto ei lisää tuskaa vaan tietämättömyys. Olemme etuoikeutettuja kun meillä kaikilla on käytössämme upea kirjastojärjestelmä. Oppikaamme iloitsemaan siitä ja käyttämään sitä.

Tuotanto

He selvisivät sodasta. WSOY. 2024
Tervetuloa Rauhalaan. Lastenkirja. Kustanus-Mäkelä. 2015
Ihmeellinen olentto - Aino Sibelius. Johnny Kniga. 2015
Luvattu maa - Suur-Suomen unelma ja unohdus. Johnny Kniga. 2014. (Yhdessä työryhmän kanssa)
Me puolustimme elämää - Naiskohtaloitsa sotakuvien takana. Otava. 2010. (Yhdessä työryhmän kanssa)
Ruma sota - Talvi-ja jatkosodan vaiettu historia. Johnny Kniga 2008. (Yhdessä työryhmän kanssa)
Kirjasarja Sodassa koettua (Haavoitettu lapsuus ja uhrattu nuoruus). Weilin & Göös. 2007 ja 2008. (Yhdessä työryhmän kanssa)
Miehenkuva. Kalle Päätalon perintö. Johnny Kniga. 2006.
Mikrokosmos. Sarjakuva. Tammi. 2003.
Lisäksi artikkeleita eri kirjoihin - sisällissodan traumoista ja Jälleenrakentajien selviytymisestä.