Jani Kiiskilä

 Jani Kiiskilä Lataa painokelpoinen kuva

© Verna Kiiskilä

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Nuortenromaanini kertoo Hupusta, jota ei kiinnosta lukea eikä kirjoittaa. Olen kokenut keskustelija, jolle Hupun ajatukset ovat hyvin tutut.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen kirjailija, luokanopettaja ja teatteri-ilmaisun ohjaaja, joka omaa pitkän kokemuksen lasten ja nuorten parissa työskentelemisestä.

Olen kirjoittanut Huppu seiskalla -nuortenromaanin, joka aloittaa trilogian yläkoululaisen elämästä. Kirja kertoo lukemiseen ja kirjoittamiseen nihkeästi suhtautuvasta Hupusta ja hänen kasvustaan yläkouluikäisenä. Kirja on suunnattu nuorille (12+) ja niille, jotka haluavat aikamatkan omaan nuoruuteensa. Kirjasarjaan liittyy Ihan hupusta -hybridikirja, joka yhdistää tarinoita, luku- ja kirjoitusharjoituksia sekä näihin liittyviä Laura Frimanin tekemiä podcasteja.

Kirja on suunnattu sekä nuorille että aikuisille, jotka työskentelevät nuorten kanssa heidän luku- ja kirjoitustaidon edistämiseksi. Vierailujen ja työpajojen tavoitteena on innostaa lukemaan ja kirjoittamaan.

Mitä teen vierailulla?

Voin kertoa työstäni kirjailijana ja siitä, miten vähän lukevasta lapsesta tuli kirjailija. Voin esitellä Huppu-kirjoja ja kirjasarjan rakennetta ja sen nurinkurista kirjoitusprosessia sekä luonnollisestikin keskustella kohderyhmän kanssa näistä. Vierailuissa käytän esimerkkejä siitä, miten nuoret ovat saaneet vaikuttaa kirjojen teksteihin ja miten tarinat ovat syntyneet oikeasta elämästä. Tavoitteena vierailuilla on aina herättää kiinnostus lukemiseen, varsinkin niissä, jotka harvemmin tarttuvat kirjaan.

Työpajoissa voidaan edetä Ihan hupusta -kirjan askeleilla tai tutustua syvemmin Huppu seiskalla -kirjan teemoihin. Työpajoissa voidaan käyttää myös draamatyökaluja.

Esiinnyn myös mielelläni vanhempainilloissa puhumassa nuorten lukemisesta.

Vierailu voidaan rakentaa eri tavoin tilaajan toiveista. Suunnitteluun vaikuttaa mm. onko kohderyhmä lukenut Huppu-romaanin tai tutustunut Ihan hupusta luku- ja kirjoitusharjoituskirjaan.

Tuotanto

Huppu seiskalla, Otava, 2023
Ihan hupusta - ajatuksia lukemisesta ja kirjoittamisesta, Otava, 2023
Ikioma Itämeri, Näkin matkassa pintaa syvemmälle, Karisto, 2014
Näytelmiä ja draamaharjoituksia mm. Tammen alakoulun oppimateriaaleihin

Tulossa: Huppu kasilla, Otava, syksy 2024; Huppu ysillä, Otava, syksy 2025