Milla Keränen

 Milla Keränen Lataa painokelpoinen kuva

© Johanna Pohjavirta

Tampere

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjoitan historiallisia romaaneja, ja rakastan puhua romaanieni historiallisesta tausta ja historiallisen romaanin kirjoitustyöstä.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen tamperelainen kirjailija, ja olen kirjoittanut kolme historiallista romaania.

Esikoisromaanini Sisilian ruusu on yliluonnollinen rakkaustarina keskiajan Palermosta. 1700-luvulle sijoittuva Kapteeni taas kertoo merta rakastavan miehen ja tämän vaimon tarinan. Kapteeni kertoo elämästä paitsi merillä, myös Tammisaaren ja Porvoon satamakaupungeissa.

Tuorein romaanini Kaarneen varjo on 1700-luvun Suomeen ja Skotlantiin sijoittuvan trilogian avausosa. Se kertoo muistin epäluotettavuudesta, järjestä ja hulluudesta sekä uskosta tieteeseen ja paholaiseen. Romaanin taustalla on todellisia tapahtumia 1700-luvun Turusta ja Kuopiosta, ja kerron näistä mielelläni.

Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri, ja kirjailijan työn ohella työskentelen kouluttajana. Tätä kautta esiintyminen ja erilaisille ryhmille puhuminen on tullut tutuksi.

Mitä teen vierailulla?

Voin kertoa historiallisen romaanin kirjoittamisesta ja siihen liittyvästä taustatyöstä. Jaan mielelläni tarinoita romaanieni historiallisesta tausta, todellisista ilmiöistä ja tapahtumista.

Voin kertoa myös kirjoitusprosessin aikana tekemistäni matkoista romaanieni tapahtumapaikoille, kuten työn alla olevan trilogian maisemiin Skotlantiin. Olen valmis kertomaan myös omasta polustani kirjailijaksi sekä työtavoistani.

Voin puhua itsenäisesti tai esiintyä haastattelijan kanssa. Otan myös mielelläni yleisön mukaan keskusteluun.

Tuotanto

Kaarneen varjo, 2024, Avain
Kapteeni, 2016, Gummerus
Sisilian ruusu, 2012, Gummerus