Riku Kauhanen

 Riku Kauhanen Lataa painokelpoinen kuva

© C Atena kustannus

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Konfliktiarkeologiaan ja sotahistoriaan erikoistunut arkeologi ja folkloristi. Aiheina mm. sotahistoria, Karjala ja siirtoväki.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen arkeologi ja folkloristi, ja olen kirjoittanut useita tietokirjoja tai ollut yhtenä kirjoittajana mukana useammassa teoksessa. Laaja-alaisen sotahistorian tuntemuksen lisäksi erikoisalaani ovat konfliktiarkeologia, sotien ajan muistitieto, Karjalan historia, evakot ja näiden sijoittuminen sekä suomalainen siirtolaisuus. Olen luennoinut lukuisia kertoja erilaisissa opistoissa (mm. Salon kansalaisopisto, Turun Työväenopisto, Vakka-Suomen kansalaisopisto) ja yhdistyksien kokouksissa.

Luennoin ja esitelmöin pääasiallisesti suullisesti, ja esitykseni tukena käytän PowerPointia. Esitelmäni pohjautuvat pääasiassa itse tekemääni arkistotutkimukseen.

Mitä teen vierailulla?

Minulla on valmiina erilaisista aiheista useita 45 ja 90 minuutin luentoja, joita olen pitänyt työväen- ja kansalaisopistoilla, karjalaisten yhdistysten tilaisuuksissa sekä muissa vastaavissa yhteyksissä jo useiden vuosien ajan. Voin tarvittaessa järjestää työpajoja yms. arkistotyöskentelystä sotahistoriallisten lähteiden ja muistitiedon parissa.

Tuotanto

Tuli-iskuja – Suomen kenttätykistön tarina (Amanita 2020)
Käsin ja sydämin - sota-ajan puhdetyöt (Karisto 2019)
Väärin haudattu sotamies (Atena 2018)
Viestipataljoona 33 (2016)
Liikkeellä – Siirtolaisuusinstituutti 1974–2014 (2015)