Riku
Kauhanen

Turku

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen Turun yliopistosta valmistunut arkeologi ja folkloristi. Uusin teokseni Väärin haudattu sotamies (2018, Atena) käsittelee suomalaisia sotiin liittyviä kummitustarinoita. Erikoisalojani ovat sodankäynnin tutkimiseen keskittyvä konfliktiarkeologia sekä folkloristiikassa muistitieto ja arkistotutkimus. Teoksissani olen käyttänyt lähteinä runsaasti muistitietoa ja alkuperäistä arkistomateriaalia. Arkeologian ja sotahistorian lisäksi luennoin Karjalaan liittyvistä teemoista.

Tavallisesti esiinnyn pitämällä 90 tai 45 minuutin luentoja, joihin kuuluu PowerPoint-tyylinen esitys. Olen luennoinut useiden vuosien ajan muun muassa kansalaisopistoille, karjalaisseuroille sekä muille yhdistyksille ja järjestöille.

Mitä teen vierailulla?

Olen valmis puhumaan etenkin sotahistoriaan ja arkistotutkimukseen liittyvistä teemoista. Pystyn myös kertomaan siirtolaisista, etenkin suomalaisesta historiallisesta siirtolaisuudesta ja Karjalan siirtoväkeen liittyvistä vaiheista.

Minulla on valmiina useita kymmeniä luentoja sotahistoriasta, arkeologiasta ja Karjalaan ja karjalaisiin liittyvistä teemoista. Yksi teemaluentosarjani on "PIMEÄT LUENNOT", johon kuuluu viisi 1½ tunnin luentoa joiden teemoja ovat "Sota", "Väkivalta", "Tuho", "Pahuus" ja "Kuolema". Luennot käsittelevät näiden aiheiden historiaa, tutkimusta sekä kulttuurisia vaihteluita.

Voin myös osallistua erilaiseen arkistokoulutukseen, sillä olen suorittanut Turun yliopistossa arkistolinjan saaden arkistonhoitajan pätevyyden. Erityisesti voin opastaa sotahistoriallisten lähteiden sekä muistitietoa keräävien arkistojen aineistojen parissa.

Tuotanto

LIIKEELLÄ - Siirtolaisuusinstituutti 1974–2015 (2015)
Viestipataljoona 33 (2016)
Väärin haudattu sotamies - kummitustarinoita Suomen taistelukentiltä (2018)

Käsin ja sydämin - Sota-ajan puhdetyöt (TULOSSA 2019/Karisto)
Karhumäki 1941–1944 (työnimi/tulossa)
Tuli-iskuja - Suomalainen kenttätykistö (työnimi/tulossa)