Riina
Katajavuori

 Riina Katajavuori

© Markko Taina / Karisto

Helsinki

Kirjailijavierailut

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Esiintymispaikat

Päiväkoti/Esikoulu , Alkuopetus , Alakoulu , Yläkoulu , Lukio , Ammatillinen oppilaitos , Kansalais- ja työväenopisto , Yliopisto ja korkeakoulu , Kirjasto , Kulttuurikeskus tai taidelaitos , Yritys tai kaupallinen tilaisuus , Yhdistys tai järjestö , Seurakunta , Kulttuuritapahtuma , Juhlat tai yksityistilaisuus

Maakunta

Uusimaa

Kuvaus

Olen helsinkiläinen kirjailija. Olen kirjoittanut kolme romaania, novellikokoelman Kirjeitä Jekaterinburgiin (Tammi 2006), seitsemän runokokoelmaa, kirjoituskokoelman Perhehytti (Karisto 2012) sekä yli kymmenen lasten kuvakirjaa. Olen kirjoittanut myös kolumneja useisiin lehtiin ja radioon (HS, Kirkko & kaupunki, Hyvä Terveys, Kaksplus, Lapsen maailma, Martat, Ekspressi, Yle Radio 1). Lisäksi olen dramatisoinut romaanini Wenla Männistön (Tammi 2014) pohjalta samannimisen kaksiosaisen kuunnelman (Radioteatteri 2015). Harrastan myös laulunsanoitusten kirjoittamista, laulamista ja huilunsoittoa. Runojani ja tekstejäni ovat säveltäneet mm. Kerkko Koskinen, Samuli Laiho, Lotta Wennäkoski, Pepe Johansson. Vuokko Hovatta Kolmisin -yhtye julkaisi 2018 levyn verran sävellettyjä laulurunojani.

Mitä teen vierailulla?

Olen vieraillut mm. päiväkodeissa, ylä- ja alakouluissa ja lukioissa. Pienille kerron kuvakirjoistani ja esittelen heille kapsäkistäni niihin liittyvää rekvisiittaa (nallen, siilin, kuksan).
Isommille soitan runoihini ja laulunsanoituksiini tehtyjä sävellyksiä. Saatan soittaa myös näytteen runojeni dramatisoinnista kuunnelmaksi.
Monikulttuurista pääkaupunkiseutua esittelevän Mennään jo naapuriin -lastenkirjani (kuvitus Salla Savolainen) yhteydessä voin tehdä pieniä sanataidetehtäviä, joissa mietitään kodin reseptiä tai tehdään huoneentaulujen tekstejä.
Nuorille voin lukea pätkiä Hevikimmat-romaanistani tai Wenla Männistö -romaanistani, jossa päivitin Aleksis Kiven Seitsemän veljestä naisnäkökulmaan ja nykypäivään.
Kerron monipuolisesti työstäni kirjailijana, kirjailijamatkoistani ulkomailla, puhun siitä, mitä on (runojen) kirjoittamisen onni ja vapaus.

Tuotanto

Lapsille mm.:
Uusimmat teokset lapsille ovat:
Talvikki ja ensimmäinen älypuhelin, kuvitus Liisa Kallio, Karisto 2019
Pulmu asuu, kuvitus Salla Savolainen, S&S 2019 (Pulmu-sarja)

Pentti-sarja (4 kirjaa, kuvittanut Salla Savolainen)
Pulmu-sarja (3 kirjaa, kuv. Salla Savolainen)
Herra Paasio (kuv. Liisa Kallio) - tarina nallen näkökulmasta kattaa 15 vuoden ajanjakson Rauli-pojan ja nallekarhu Herra Paasion yhteistä taivalta
Mennään jo kotiin (Tammi 2007, kuv. Salla Savolainen)
Kurkistus suomalaisten lapsiperheiden elämään. Aitoja, sotkuisia, tavarantäyteisiä koteja ja niissä asuvien lasten ajatuksia ja monologeja.
Mennään jo naapuriin (Tammi, 2017, kuv. Salla Savolainen)
Parikymmentä pääkaupunkiseudun kansainvälistä lapsiperhettä, joissa vanhemmat tulevat muista kulttuureista.

Aikuisille:

Runokokoelmia 7 kokoelmaa (uusin Maailma tuulenkaatama, runoja, 2018)
Romaaneja 3 kpl (uusin Wenla Männistö, Tammi 2014 - Aleksis Kiven Seitsemän veljeksen naiset nykypäivän Helsingissä. Itsenäinen romaani, joka ottaa suuria vapauksia pohjateokseen nähden, mutta saattaa houkuttaa myös Kiven teoksen pariin)
Novelleja, kirjoituskokoelma
Yhteensä yli kaksikymmentä teosta.