Riina Katajavuori

 Riina Katajavuori Lataa painokelpoinen kuva

© Veikko Somerpuro / Tammi

Helsinki

Kirjailijavierailut
Kirjavinkkaus
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Koska rakastan työtäni, minusta on hienoa kertoa siitä kuulijoille. Runot, rytmi, proosa, kuvakirjat, kielen ilo ja vapaus!

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Alkuopetus , Lukio/ammattikoulu , Päiväkoti/esikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Julkaisin esikoisteokseni 23-vuotiaana ja siitä pitäen olen ollut ammattikirjailija. Työskentelen neljälle eri kustantamolle. Kirjoitan monipuolisesti eri lajeja: runoutta, romaaneja, novelleja, lasten kuvakirjoja, kuunnelmia, kolumneja, esseitä, laulunsanoituksia, radiofeaturea. Ääni on tärkeä elementti minulle (harrastan laulamista ja huilunsoittoa) ja siksi julkisesti puhuminen ja esiintyminen ovat luonteva osa työtäni. En pelkää mikrofonia ja nautin myös pienemmistä kohtaamisista.

Mitä teen vierailulla?

Kerron monipuolisesti työstäni runoilijana, romaanikirjailijana, lasten kuvakirjojen ja kuvakirjasarjojen tekijänä - kirjailijantyöstäni ja taipaleestani ylipäätään, tilaajan toiveista riippuen.

Pienemmille voin lukea kuvakirjojani ääneen ja jutella niiden teemoista. Esim. Kaksi kotia -lastenkirja käsittelee avioeroa lapsen näkökulmasta. Aikuisille ja lukiolaisille esitän runojani (tai sävellettyjä sanoituksiani) ja kerron kirjojeni (romaanieni, novellieni) syntyprosesseista, taustoista ja teemoista.

Voin myös valaista, miten monista lähteistä kirjailijan leipä koostuu (tekijänoikeustulot, lainauskorvaukset, keikka- ja kirjoituspalkkiot, radiotyö jne.).
Kuvailen kirjailijan työn erityisyyttä, ihanuutta ja työn vapauden (& vastuun) eri puolia, kun ei ole pomoa eikä työaikoja ja saa itse päättää, mistä, miten ja milloin kirjoittaa.

Usein kerron myös lukuisista kirjailija- ja runofestivaalimatkoistani ja tuon esiin, miten rikasta runoilija-kirjailijan elämä voi olla.

Tuotanto

Esimerkkejä teoksista:
Kypros, 2021, Tammi (romaani)
Oravien sota, 2021, Tammi (lastenkirja, kuvitus Martin Baltscheit)
Maailma tuulenkaatama, 2018, Tammi (runokokoelma)
Wenla Männistö, 2014, Tammi (romaani)
Kirjeitä Jekaterinburgiin, 2006, Tammi (novellikokoelma)

Lastenkirjasarjoja:
Kielo-kirjat (Enostone, kuvitus Hannamari Ruohonen)
Talvikki-kirjat (Karisto, kuvitus Liisa Kallio)
Pentti-kirjat (Tammi, kuvitus Salla Savolainen)
Pulmu-kirjat (S & S, kuvitus Salla Savolainen)
Mennään jo -sarja (Tammi, kuvitus Salla Savolainen)