Reija Kaskiaho

 Reija Kaskiaho Lataa painokelpoinen kuva

© Reija Kaskiaho

Helsinki

Kirjailijavierailut
Työpajat

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Kirjoitan realistisia kirjoja vakavista aiheista, huumorin voimaa unohtamatta. Esiinnyn samoin: paljon välittäen, mutta kovasti hymyillen.

Kirjojeni kohderyhmä

Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Olen vuonna 1976 syntynyt nuortenkirjailija. Kirjoitan fiktiivisiä, mutta realistisia kirjoja nuorten aikuisten elämistä. Tähän mennessä kirjoja on julkaistu seitsemän. Käsittelen teoksissani vakavia aiheita, mutta teksteissäni on aina mukana myös huumoria keventämässä aiheen raskautta. Tämä on ollut minulle alusta alkaen luonteva tapa kirjoittaa. Olen käsitellyt kirjoissani mm. huumeidenkäyttöä, bulimiaa, koulukiusaamista, teiniraskautta ja neliraajahalvaantumista.Olen esiintynyt kouluvierailuilla, sairaalakouluissa ja kirjastoissa. Esiintymiseni noudattavat kirjoittamistyyliäni: puhun vakavista aiheista, mutta itkemään ei vierailuillani tarvitse ryhtyä, ellei ihan välttämättä halua. Olen siviiliammatiltani sairaanhoitaja, ja olen viime vuosina tehnyt enemmän palkkatyötä kuin kirjoittanut. Kirjoittaminen on minulle kuitenkin aina ollut se juttu, joka kannattelee eniten eteenpäin. Siksi kerron siitä mielelläni vierailuilla, ehkäpä mahdollisia uusia kirjailijanalkuja inspiroiden…

Mitä teen vierailulla?

Olen mielestäni luonteva ja lähestyttävä esiintyjä. Kerron mielelläni tiestäni kirjailijaksi: olin nuorena hiukan hukassa, kun en meinannut millään löytää itselleni sopivaa polkua tästä maailmasta. Kerron myös kirjojeni ja henkilöhahmojeni synnystä sekä valitsemistani aiheista. Puhun rehellisesti kirjailijan työn iloista ja suruista. Vastaan tietenkin myös enemmän kuin mielelläni kuulijoiden kysymyksiin, sillä heitä vartenhan siellä olen. Kirjojeni aiheista johtuen vierailuni sopivat ainoastaan yläkouluikäisille ja sitä vanhemmalle yleisölle.

Voin myös pitää pienimuotoisia kirjoituspajoja kirjoittamisesta kiinnostuneille. Samalla kannustan mielelläni jo kirjoittavia nuoria uskomaan itseensä ja vahvistamaan omaa ääntään kirjoittamisessa.

Tuotanto

Maantiekiitäjä, 2022, Myllylahti Oy
Nikottelua, 2014, Myllylahti Oy
Ajolähtö, 2006, WSOY
Rastas, 2005, WSOY
Veitsenterällä, 2004, WSOY
Pientä purtavaa, 2002, WSOY
Tulitikkuihmisiä, 2001, WSOY