Carina Karlsson

 Carina Karlsson Lataa painokelpoinen kuva

© Matilda Saul / Schildts & Söderströms

Åland

Bokprat
Festtal
Föreläsningar
Författarbesök
Verkstäder
Virtuella författarbesök

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Jag beskriver och gestaltar vår historia genom vår samtid. Genom enskilda människoöden kan vi se de större sammanhangen i samhälle och tid.

Kirjojeni kohderyhmä

Gymnasium , Högstadium , Lågstadium , Vuxna

Kuvaus

När jag var fem år bestämde jag mej för att bli ettdera författare eller skridskoprinsessa. Mitt första manus skickade jag till ett förlag som fjortonåring, och sedan dess har jag arbetat medvetet på mitt författarskap. Sedan dess har jag publicerats i tidskrifter, tidningar och antologier på flera språk. År 1996 utkom min debutbok, en diktberättelse om en trolldomsdömd kvinna på Åland under 1600-talet. Jag utgick i berättelsen från de autentiska protokollen från trolldomsprocessen i öriket.

Jag är intresserad av historia, och tycker mycket om att göra historisk research, flera av mina verk utspelar sej därför i ett historiskt sammanhang. Men jag är också intresserad av att skildra människan av i dag, vad som formar oss och gör oss till dem vi är, på gott och ont.
Jag är mycket flexibel när det gäller mina besök, och anpassar mej efter beställarens önskemål. Jag har hållit historiska föredrag, berättat om mina böcker, gjort uppläsningar, hållit skrivarverkstäder, m m.

Mitä teen vierailulla?

Jag kan tala om bl a trolldomsprocesser, båtsmanshållet, men också om mina enskilda böcker eller mitt författarskap. Jag kan göra uppläsningar av mina egna och/eller andras texter. Jag kan tala för vuxna och/eller barn om gestaltning, om att skapa en dikt eller berättelse. Jag kan hålla skrivarverkstäder med olika inspirerande övningar för att börja skriva eller för att komma vidare i skrivandet.

Tuotanto

Märket, 2019, Schildts & Söderströms (roman)
Ringen, 2018, Skatbo förlag (barnbok)
Algot, 2017, Schildts & Söderströms (roman)
Busis i konstsmuséets djurvärld, 2016, Ålands konstmuseum (faktabok för barn)
Mirakelvattnet, 2015, Schildts & Söderströms (roman)
2005, Stjärnorna har stuckit hål på himlen, berättelser och betraktelser
2002, Åren ligger i drivor, poesi och grafik, med Mari Stefansdotter
2002, Kase, poesi
2002, Sunds bibliotekt 80 år, fakta
2000, Blått avlägset nära, poesi och akvarell, med Kjell Ekström
1996, Lisbeta, Per Skarps hustru, poesi