Katariina Kärkelä

Tampere

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Esikoisromaaninsa hiljattain julkaissut kirjallisuudentutkija, joka keskustelee mielellään lukemisen ja kirjoittamisen ilosta ja vaikeudesta

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen vuonna 1992 syntynyt, esikoisromaanini kesällä 2020 julkaissut kirjallisuudentutkija Tampereen yliopistosta. Esiintymishistoriaani kuuluvat pääasiassa yliopistolla pidetyt seminaarit, luennot ja esitelmät, mutta keskustelen mielelläni myös lukemisesta ja kirjoittamisesta osana arkea, niiden antamasta ilosta ja toisaalta niihin väistämättä kuuluvasta ajoittaisesta turhautumisesta ja vaikeudesta. Puhun mielelläni kirjallisuudesta yleensä, lukuinnon herättelemisestä ja lukemiseen liittyvistä ajatuksista, muistoista ja tuntemuksista.

Omassa lukutaustassani voimakkaimmin edustettuna on brittiläinen kirjallisuus, erityisesti J.R.R. Tolkienin teokset, mutta myös esimerkiksi Tove Janssonin tuotanto on sydäntäni lähellä. Olen halukas keskustelemaan monenlaisesta kirjallisuudesta, niin proosasta, lyriikasta kuin draamastakin. Kirjallisuustieteellisestä näkökulmasta katsoen etenkin kirjallisuuden ja filosofian suhde on aihe, josta kuulen ja jaan ajatuksia enemmän kuin mielelläni.

Mitä teen vierailulla?

Osallistun erityisen mielelläni vuorovaikutteisiin, keskustelullisiin tilaisuuksiin, joissa vaihdetaan ajatuksia lukemisesta, kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta puolin ja toisin. Tavoitteenani on, että tilaisuus tarjoaa kaikille osapuolille uusia ajatuksia puheena olevasta aiheesta. Myös luentomuotoiset tapahtumat tai esitelmät rajatummasta aiheesta ovat hyviä vaihtoehtoja, käsittelivät ne sitten kirjallisuutta akateemisesta näkökulmasta tai yleisemmin. Luentotyyppisissä tilaisuuksissa kohdeyleisö luonnollisesti vaikuttaa paljon esityksen sisältöön ja aihepiirin rajaukseen.

Tuotanto

Hiraeth, 2020, Aviador