Marja Kangas

 Marja Kangas Lataa painokelpoinen kuva

© © Jussi Vierimaa / WSOY

Painokelpoinen kuva pyydettävä WSOY:ltä

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Kirjavinkkaus
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet
Haastattelut / juonnot

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Esikoiskirjailija, joka iloitsee pitkästä itkusta ja nauraa ensin itselleen.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset

Kuvaus

Olen kirjailija sekä teatterin ja kirjoittamisen opettaja. Olen opettanut teatteria, luovaa kirjoittamista ja dramaturgiaa pääasiassa lukiolaisille ja aikuisopiskelijoille yli 10 vuotta, ja palautteiden mukaan olen mukaansatempaava keskustelukumppani. Olen tottunut esiintyjä ja vuorovaikutteinen esiintyminen on minulle luonnollista.

Koulutukseltani olen teatteri-ilmaisun ohjaaja ja filosofian maisteri (pääaineena teatterin ja draaman tutkimus). Lisäksi minulla on pedagoginen pätevyys ja olen suorittanut kirjoittamisen perus- ja aineopinnot. Olen kotoisin Kuopiosta, ja eniten tunnen olevani kotonani Suomen Turussa ja Barcelonassa.

Kirjoitan ns. chick litiä eli naiskeskeistä viihdeproosaa. Esikoiskirjani aiheita ovat parisuhde, avioerokriisi, naisten välinen ystävyys, kasvu sekä naisen asema. En pelkää kirjoittaa seksistä. Iloitsen itse pitkästä itkusta ja tykkään nauraa erityisesti itselleni, ja tämä itseironinen asenne näkyy esikoiskirjassani sekä tavassani esiintyä ja olla läsnä.

Mitä teen vierailulla?

Puhun mielelläni kirjoittamisesta, sen opiskelusta ja opettamisesta. Kirjoitan itse proosaa, ja olen opettanut draaman ja lyriikan kirjoittamista, joten puhun lähinnä näistä lajeista. Luovat prosessit sekä elämässä improvisointi ovat erityisalaani. Yksi intohimoni on vapaudesta keskusteleminen: kuinka olla uskomatta omia ajatuksiaan? Tietysti puhun mielelläni myös esikoiskirjastani Miestä näkyvissä ja sen aiheista: avioeron aiheuttamista kitkeristä tunteista ja niistä selviytymisestä, ystävyydestä ja elämästä iloitsemisesta.

Perinteisen kirjailijavierailun sijasta (tai sen lisäksi) visiittini voidaan räätälöidä toiveidesi mukaiseksi. Luento, työpaja tai vaikkapa kirjoittamistuokio polttareihin! Voin fokusoida draaman rakenteeseen, hyvän runon aineksiin tai siihen, miten kirjoittaa deitti-ilmoitus! Opetustyöni kautta olen kokenut taiteellisten prosessien mentoroija ja tekstien kehittelijä. Voin esiintyä sekä haastattelijan kanssa tai ilman.

Also in English - y en español.

Tuotanto

https://www.wsoy.fi/kirjailija/marja-kangas