Kari Kakkonen

 Kari Kakkonen Lataa painokelpoinen kuva

© Knowit Solutions Oy

Helsinki

Kirjailijavierailut
Asiantuntijaluennot
Työpajat
Virtuaalivierailut
Juhlapuheet

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Hyvin kokenut esiintyjä, joka tuo esiin ohjelmistotestauksen ja koodauksen asiaa intohimolla yhdistäen fantasiaa ja tietotekniikkaa.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Alakoulu , Lukio/ammattikoulu , Yläkoulu

Kuvaus

Kari Kakkonen on 25 vuotta kouluttanut ja kirjoittanut aikuisille ohjelmistotestauksesta, mutta nyt Dragons Out -kirjansa julkaisun jälkeen hän on saanut lapset ja nuoret innostumaan ohjelmistotestauksesta ja koodauksesta.

Kari Kakkonen sai  kirjastaan ohjelmistotestausalan tunnustukset “EuroSTAR Testing Excellence Award 2021” ja “Vuoden Testaaja 2021”. Hänen Dragons Out -kirjansa valittiin parhaiden uusien ohjelmistotestauskirjojen kategoriaan ja heti perään “100 parasta testauskirjaa kautta aikojen” -listalle sijalle 8 (Book Authority). Karin kirjan julkaisi suomeksi Avain 2020, englanniksi Austin Macauley 2021 ja puolaksi PWN 2022, ja lisää on tulossa. Kirjan kuvitti lohikäärme- ja ritariteemalla Adrienn Szell.

Kari on pitänyt kouluissa ja konfferensseissa pandemia-aikana useita virtuaalisia ja fyysisiä oppitunteja ja -esityksiä, tyypillisesti 1-2h innostavia sessioita, joissa testaus ja piirrosharjoituksia sekä kirjan tietosisältöä ja kuvitusta. Kari on innostava ja selkeä puhuja!

Mitä teen vierailulla?

Pidän ohjelmistotestauksesta ja tietotekniikasta innostavia ja opettavia puheenvuoroja fantasiaan (lohikäärmeitä, ritareita) verraten. Järjestän esitykset työpajoina, joissa on mukana esim. lohikäärmepiirrosharjoituksia, jotka kannustavat samalla ajattelemaan, sekä testausharjoituksia tutkiva testaus -tyylillä. Jos kirjani on luettu ennen esitystä, syvennän osallistujien testaustietoja- ja taitoja lisäharjoituksilla liittyen mihin vain ohjelmistotestauksen, ketteryyden ja jatkuvan julkaisun aiheeseen. Voin lukea myös otteita kirjastani.

Esitys sopii opettajien palautteen perusteella matematiikan, koodauksen, äidinkielen ja kuvaamataidon tunneille. Esitys on myös opettajien itse pidettävissä maksuttomalla materiaalilla ja YouTube-videoni opastuksella. Helpoiten pidän esityksiä virtuaalivierailuna Teamsiä käyttäen, mutta käyn mielelläni myös kouluissa (ja muualla) paikan päällä ehtiessäni.

Tapahtumissa kerron myös kirjaprojektista ja kannustan ihmisiä olemaan rohkeita.

Tuotanto

Agile Testing Foundations - in English, July 3, 2017, BCS Publishing, UK.
Dragons Out! Kirja lohikäärmeistä, ritareista ja ohjelmistotestauksesta - in Finnish, Dec 1, 2020, Avain Publishing Finland.
Dragons Out! A book about dragons, knights and software testing - in English, Aug 1, 2021, Austin Macauley Publishers UK.
Dragons Out! A book about dragons, knights and software testing - in Polish, Aug 23, 2022, KSIĘGARNIA INTERNETOWA PWN Poland.