Selma Kaasinen

 Selma Kaasinen Lataa painokelpoinen kuva

© Glenn Martin

Canberra, Australia

Kirjailijavierailut
Virtuaalivierailut

Tulosta kirjailijatiedot

Kirjaudu ja tilaa

Olen Australian suomalainen kirjailija ja kirjoitan proosaa ihmismielen koukeroista. Olen sujuvasti kaksikielinen englanniksi ja suomeksi.

Kirjojeni kohderyhmä

Aikuiset , Lukio/ammattikoulu

Kuvaus

Olen koulutukseltani neurobiologi (FT), jonka tutkimustyö vei perheineen Australiaan vuonna 2004. Tutkijana kirjoitan paljon tieteellistä tekstiä englanniksi. Australiaan muutettua aloin kirjoittamaan tarinoita suurimpana motivaationa pitää yllä suomen kieltä. Pidin blogia, lähetin juttuja lehtiin ja kirjoitin novelleja pöytälaatikkoon. Paransin kirjoittajan taitojani osallistumalla luovan kirjoittamisen kursseille ensin Suomessa, myöhemmin Australiassa. Nykyään teen sujuvasti kahta työtä tutkijana ja kirjailijana. Suomeksi kirjoittaminen jatkuu varmasti, mutta haaveenani on kirjoittaa tulevaisuudessa proosaa myös englanniksi.

Tutkijana olen esiintynyt useissa tapahtumissa vaikka tähänastinen esiintyjäkokemukseni kirjailijana on lähinnä videotapaamisia ja haastatteluita. Sijaintini takia virtuaalikohtaamiset tulevat todennäköisesti olemaan tapa lähestyä lukijoita jatkossakin. Toivoisin mahdollisuuksia tavata lukijoita, keskustella heidän kanssaan ja kuulla heidän mielipiteitään.

Mitä teen vierailulla?

Kerron työstäni kirjailijana, ulkosuomalaisuuden haasteista kirjailijana, ajankäytön taidoista ja siitä miten tarinat syntyvät. Olen sujuvasti kaksikielinen englanniksi ja suomeksi.

Tuotanto

Julkaisut:
Araukaria. 2021 Kustannus Aarni
Naarasleijona. 2020 Reuna kustantamo ja kirjakauppa
Villasukat ja muita kertomuksia. 2018. Reuna kustantamo ja kirjakauppa

Kolumnit:
Joulunaika: tuoksuja, taikaa ja mennyttä aikaa. Karjalan Heili 7.12.2019.
Villasukat – lämpimiä ajatuksia vai painajaisunta. Ukkonen 2018 nro 4, Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukrin lehti.
Kahvia suomeksi. Karjalan Heili 20.3.2018.
Seikkailu Australiassa. Outokummun Seutu, 99/2006.
Autoilu pää alaspäin. Kodin kuvalehti, 9/2006.
Perheen kanssa tieteen perässä Australiassa. KY-lehti. Kuopion yliopiston julkaisusarja, 1/2006.

Ajantasaistiedon julkaisuistani ja muista tapahtumista löydät Facebook -sivultani ja Instagramista. Kustantajien sivuilta löydät julkaisukohtaiset tiedot. Linkit kaikkiin alla.