Tanja
Kaarlela

 Tanja Kaarlela

© Mirjami Kaarlela

Nivala

Kirjailijavierailut
Työpajat

Tulosta kirjailijakooste

Kirjaudu sisään tilataksesi kirjailijavierailuita.

Esiintymispaikat

Yläkoulu , Lukio , Ammatillinen oppilaitos , Kansalais- ja työväenopisto , Kirjasto , Kulttuurikeskus tai taidelaitos , Yritys tai kaupallinen tilaisuus , Yhdistys tai järjestö , Kulttuuritapahtuma , Juhlat tai yksityistilaisuus

Maakunta

Pohjois-Pohjanmaa

Kuvaus

Kirjoitan maaseudun ihmisistä ja arkisesta elämästä, teosteni teemat liikkuvat syrjäytymisen ja selviytymisen haasteissa. Uin usein syvissä vesissä, mutta minusta löytyy myös kieroutunut humoristi. En tuijota tiukasti johonkin genreen vaan haluan loikkia lokeroiden yli. Olen esiintyjänä avoin ja keskusteleva, räätälöin myös mielelläni ohjelmaa ja harjoituksia silloin, kun tilanne sitä vaatii. En pelkää heittäytymistä.

Mitä teen vierailulla?

Olen opiskellut kirjallisuusterapiaa ja teen kirjallisuusterapiaohjausta. Fiktion kirjoittamisen terapeuttiset ulottuvuudet ovatkin yksi lempiaiheistani. Pidän mielelläni sanataidetyöpajoja sekä sanataidetta ja kirjallisuusterapiaa yhdisteleviä lyhytkursseja erilaisille työyhteisöille, erityisryhmille, kirjoittamisen harrastajille jne. Sanataiteen käyttöalueet ovat moninaiset. Toimin vuosia veteraanityössä, joten näen perinteen ja muistitiedon keruun tärkeänä tehtävänä. Haluan edistää maaseudun elivoimaisuutta omalla kaunokirjallisella työlläni sekä kannustamalla nuoria kirjoittajia. Elävä ja monipuolinen kulttuuri on tärkeä maaseudun elinvoimatekijä.

Tuotanto

Saara 2013 (Torni)
Menneen talven lumi 2014 (Torni)
Lasissa on tyttö 2017 (Reuna)
Noutaja 2017 (Reuna)